Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Απόβαση» στις ΗΠΑ ετοιμάζει η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl στο τέλος του 2017

«Απόβαση» στις ΗΠΑ ετοιμάζει η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl στο τέλος του 2017
Η Lidl, με έδρα την πόλη Neckarsulm της νότιας Γερμανίας, ανήκει στον πλουσιότερο άνδρα της χώρας, Dieter Schwarz, που είναι γιός του ιδρυτή της εταιρείας, Josef Schwarz
«Απόβαση» στις ΗΠΑ ετοιμάζει στο τέλος του 2017 η μεγάλη γερμανική εκπτωτική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl, μετά τη ραγδαία ανάπτυξή της στην ηπειρωτική Ευρώπη.
Η Lidl ξεκίνησε να προσλαμβάνει στις ΗΠΑ στελέχη για την επέκταση των δραστηριοτήτων της εκεί, όπου ετοιμάζεται να δημιουργήσει εκ του μηδενός ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων σούπερ μάρκετ.
Επιχειρώντας να προσελκύσει ενδιαφερόμενους να εργαστούν για την αλυσίδα, η Lidl αναφέρει στην ιστοσελίδα της στις ΗΠΑ: «Προσγειωθήκαμε στην Αμερική και αναζητούμε ταλαντούχους, φιλικούς και δυναμικούς ανθρώπους να αναπτυχθούν μαζί με εμάς... Φέρνουμε μια εντελώς νέα εμπειρία αγορών στους Αμερικάνους καταναλωτές μας».
Σήμερα η Lidl διαθέτει πλέον των 10 χιλιάδων καταστημάτων σε 27 χώρες της Ευρώπης και αναμένεται να ανοίξει τα πρώτα 120-150 καταστήματά της στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ προς το τέλος του 2017, ασκώντας ανταγωνιστικές πιέσεις σε παραδοσιακώς μεγάλα ονόματα λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ όπως οι Kroger και Wegmans.
Επισημαίνεται, ότι η αντίπαλη - της Lidl - γερμανική εκπτωτική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aldi άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στις ΗΠΑ το 1976 και σήμερα διαθέτει 1.600 καταστήματα εκεί, αναπτυσσόμενη ταχύτατα μέσω των εμπορικών σημάτων Aldi και Trader Joe's.
Σύμφωνα με την Planet Retail, η Aldi αναμένεται να προσθέσει επιπλέον 5 δισ. δολάρια πωλήσεων μέχρι το 2020, στα 10 δισ. δολάρια πωλήσεων που κατέγραψε το 2015.
Στις προϋποθέσεις πρόσληψης που θέτει, η Lidl ζητά από τα υποψήφια στελέχη της να διαθέτουν διαβατήριο, καθώς πρόκειται να μετεκπαιδευτούν στην Ευρώπη στο πλαίσιο εξάμηνου εκπαιδευτικού προγράμματος.
Σύμφωνα με προβλέψεις της εταιρείας συμβούλων Kantar Retail, η Lidl θα μπορούσε να υπερβεί τα 2 δισ. δολάρια πωλήσεων μέχρι το τέλος του δεύτερου πλήρους έτους λειτουργίας της στις ΗΠΑ, αξία που θα μπορούσε να ανέλθει σε σχεδόν 9 δισ. δολάρια μέχρι το το 2023, αναπτύσσοντας περίπου 400 καταστήματα στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.
Η Lidl, με έδρα την πόλη Neckarsulm της νότιας Γερμανίας, ανήκει στον πλουσιότερο άνδρα της χώρας, Dieter Schwarz, που είναι γιός του ιδρυτή της εταιρείας, Josef Schwarz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης