Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η βιασύνη της Ελλάδας απειλεί το πρόγραμμα διάσωσης, που την κράτησε στην ευρωζώνη

Bloomberg: Η βιασύνη της Ελλάδας απειλεί το πρόγραμμα διάσωσης, που την κράτησε στην ευρωζώνη
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θεωρεί ότι η διαφωνία για τις εξαγγελίες του θα «δηλητηριάσουν» τη συνάντηση του με τη Merkel
Τη στήριξη της Angela Merkel στη νέα αντιπαράθεση με τους Γερμανούς επικριτές του αναζητά ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι επικριτές του Έλληνα πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι η βιασύνη της Ελλάδας απειλεί το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, που την κράτησε στην ευρωζώνη.
Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, οι Merkel και Τσίπρα θα συζητήσουν οικονομικά θέματα, τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία αλλά και το Κυπριακό.
Ωστόσο την παραμονή της συνάντησης, οι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της εφάπαξ ενίσχυσης στους χαμηλοσυνταξιούχους και του παγώματος της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση.
Καθώς η ψηφοφορία συγκέντρωσε διακομματική υποστήριξη μεταξύ άλλων από τους Σοσιαλιστές, τους Κομμουνιστές και τη Χρυσή Αυγή, οι Θεσμοί εξέδωσαν δήλωση όπου εξέφραζαν τις ανησυχίες τους τόσο για τη διαδικασία όσο και για την ουσία.
«Εγώ σίγουρα θα μιλήσω γι' αυτό με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αν και δεν σκοπεύω να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις σχετικά με το πακέτο ελληνικής βοήθειας», δήλωσε χθες (15/12/2016) η Merkel μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Το αδιέξοδο με το ΔΝΤ

Σύμφωνα με το Bloomberg, ένας Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχους δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι ο Τσίπρας δεν περιμένει πως η διαφωνία με τους πιστωτές θα δηλητηριάσει την ατμόσφαιρα στη συνάντηση με τη Merkel.
Ο ίδιος είπε ότι η σχέση μεταξύ των δυο ηγετών ήταν πάντα αρμονική.
«Ακόμα κι αν ξεπεράσουν την τελευταία διαφορά, η Ελλάδα και οι πιστωτές της πρέπει ακόμα να τετραγωνίσουν τον κύκλο ώστε να διατηρηθεί το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Η Γερμανία αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα του ΔΝΤ για πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους, ενώ επιμένει ότι το ταμείο συμμετέχει στο σχέδιο διάσωσης.
Ο Τσίπρας, εν τω μεταξύ, απορρίπτει τα αιτήματα του ΔΝΤ για μείωση του αφορολόγητου» καταλήγει το ίδιο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης