Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστριακός Καγκελάριος: Σημαντικός εταίρος η Τουρκία αλλά δεν τίθεται θέμα ένταξής της στην ΕΕ

Αυστριακός Καγκελάριος: Σημαντικός εταίρος η Τουρκία αλλά δεν τίθεται θέμα ένταξής της στην ΕΕ
Χαρακτήρισε ως «τελείως υπερβολική» την εξαγγελία της Άγκυρας για μία πορείας αντιπαράθεσης απέναντι στη Βιέννη 
Τη θέση της κυβέρνησής του πως δεν τίθεται θέμα ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Christian Kern.
Επίσης, χαρακτήρισε ως «τελείως υπερβολική» την εξαγγελία της Άγκυρας για μία πορείας αντιπαράθεσης απέναντι στη Βιέννη λόγω της αυστριακής υποστήριξης σε ένα πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Τουρκία.
Υπενθυμίζεται πως χθες το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αντιδρώντας με δριμύτητα στο «βέτο» που είχε θέσει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών την Τρίτη στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. κατά ενός κοινού ανακοινωθέντος των υπουργών Εξωτερικών για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, ανακοίνωσε πως από τώρα και στο εξής ο ίδιος θα τοποθετείται σε όλα τα επίπεδα εναντίον της Αυστρίας.
«Δεν πρόκειται για έλλειψη ευγένειας, απλά υπάρχει ασυμφωνία στο περιεχόμενο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, για να συμπληρώσει πως η Τουρκία «είναι σημαντικός εταίρος, για παράδειγμα στους τομείς της οικονομίας, της πολιτικής ασφάλειας και της προσφυγικής πολιτικής».
Επίσης, υπονοώντας την οικονομική εξάρτηση της Τουρκίας, ο ίδιος επισήμανε πως η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για το Προσφυγικό, με την καταγγελία της οποίας απειλεί τακτικά η Άγκυρα, δεν θέτει σε μονομερή εκβιασμό την Ε.Ε., και πως «υπάρχουν πολλά που μπορεί να κερδίσει, όπως και πολλά που μπορεί να χάσει κάποιος, και από τις δύο πλευρές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης