Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στροφή 180 μοιρών από τον Trump – Θεωρεί τον μεγιστάνα Carlos Slim… εξαιρετικό τύπο

Στροφή 180 μοιρών από τον Trump – Θεωρεί τον μεγιστάνα Carlos Slim… εξαιρετικό τύπο
Ο κ. Slim συνεργάζεται στενότατα με το ίδρυμα Clinton (Clinton Foundation), άρα στα μάτια του Trump φαντάζει σύμμαχος της
Σε μία ακόμα απότομη εναλλαγή άποψης προχωρά ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump.
Μέσω Twitter, αφού έκανε γνωστό πως δέχθηκε τηλεφώνημά του για να συναντηθούν, ο Ρεπουμπλικάνος χαρακτήρισε τον Μεξικάνο δισεκατομμυριούχο Carlos Slim έναν «εξαιρετικό τύπο»….
Ωστόσο, κατά την προεκλογική του καμπάνια τον είχε βάλει στο στόχαστρο…
Εξηγώντας, τον είχε κατηγορήσει ευθέως πως βρίσκεται πίσω από τις καταγγελίες γυναικών, κατά του Donald Trump, για σεξουαλική παρενόχληση.
Να σχολαστεί πως ο κ. Slim συνεργάζεται στενότατα με το ίδρυμα Clinton (Clinton Foundation), άρα στα μάτια του Trump φαντάζει σύμμαχος της.
Παρόλα αυτά, μετά τη θριαμβευτική νίκη του κ. Trump στις 8 Νοεμβρίου, ο μεγιστάνας είχε τονίσει πως μία επιτυχημένη προεδρία του θα αυξήσει κατακόρυφα την οικονομική ευημερία του Μεξικού.
Ο κ. Slim είχε υποστηρίξει πως αν ο Ρεπουμπλικάνος αποδειχθεί ένας ικανός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, τότε το Μεξικό μπορεί να επωφεληθεί και να αυξήσει το ΑΕΠ του έως και 4% ετησίως, δημιουργώντας ταυτόχρονα και εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας!
Σε ό,τι αφορά την επαναδιαπραγμάτευση της Nafta και την επιβολή εμπορικών δασμών που έχει προαναγγείλει ο Ρεπουμπλικάνος, ο κ.Slim είχε τότε πει πως σε αυτήν την περίπτωση χαμένος θα είναι ο αμερικανός λαός, ο οποίος θα επιβαρυνθεί τον έξτρα φόρο μέσω των αυξημένων τιμών.
Ο κ.Slim αυτή τη στιγμή είναι ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο (πολλές φορές έχει περάσει και 1ος), με την περιουσία του να αγγίζει το ασύλληπτο νούμερο των 47,3 δισ. δολαρίων!

Το tweet του κ. Trump: 


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης