Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Έναν 24χρονο Τυνήσιο αναζητούν οι Αρχές για την επίθεση στο Βερολίνο – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του

Γερμανία: Έναν 24χρονο Τυνήσιο αναζητούν οι Αρχές για την επίθεση στο Βερολίνο – Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του
Οι Γερμανικές Αρχές ανακοίνωσαν πως βρέθηκαν έγγραφα του ύποπτου μέσα στο φορτηγό της επίθεσης
(upd) Έναν 24χρονο Τυνήσιο αναζητούν οι γερμανικές αρχές ως ύποπτο για την φονική επίθεση στο Βερολίνο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους και αναζωπύρωσε την ανησυχία σε όλη την Ευρώπη για την τρομοκρατική απειλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, έγγραφα του 24χρονου βρέθηκαν μέσα στο φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στο δυτικό Βερολίνο.
Ο λόγος για τον Anis A. ο οποίος είχε στην κατοχή του διάφορα διαβατήρια.
Σύμφωνα με την Bild, ο συγκεκριμένος άντρας είναι γνωστός στην αστυνομία για πρόκληση σωματικών βλαβών από το καλοκαίρι, αλλά διέφυγε της σύλληψης επειδή κρύβεται όλο αυτό το διάστημα.
Πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα εξέλιξη μια και η αστυνομία του Βερολίνου βρισκόταν σε αδιέξοδο ως προς την ταυτότητα του δράστη.
Χθες οι γερμανικές Αρχές υποστήριξαν ότι «πιάσαμε λάθος άνθρωπο» και άφησαν ελεύθερο τον 23χρονο Πακιστανό που είχαν συλλάβει.
Μάλιστα προειδοποιούσαν πως ο δράστης της επίθεσης κυκλοφορεί ελεύθερος, είναι οπλισμένος και δεν αποκλείεται να προκαλέσει νέο επεισόδιο.
Και όλα αυτά την ώρα που τα ερωτήματα για την αδράνεια της γερμανικής αστυνομίας είναι πολλά.
Όπως για παράδειγμα, γιατί η αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει την «τρελή» πορεία του φορτηγού παρά το γεγονός ότι αυτό κινούνταν επί μισή ώρα στους δρόμους της πόλης ή γιατί και παρά το γεγονός ότι υπήρχε η εμπειρία της Νίκαιας και ενισχυμένες υποψίες για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος, δεν τοποθετήθηκαν εμπόδια γύρω από τις χριστουγεννιάτικες αγορές.
Παρά τις παραλείψεις και τα λάθη της αστυνομίας, η κριτική που διατυπώνεται για τους χειρισμούς των Αρχών είναι μέτριων τόνων και ιδιαίτερα προσεκτική.
Πάντως η ζωή τόσο στο Βερολίνο όσο και στις υπόλοιπες πόλεις της Γερμανίας συνεχίζεται χωρίς πανικό ενώ και οι χριστουγεννιάτικες αγορές επαναλειτουργούν και πάλι κανονικά.
Χτες το βράδυ έγινε επιμνημόσυνη δέηση στην Εκκλησία της Μνήμης , παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, ενώ εκατοντάδες Βερολινέζοι και τουρίστες άναβαν έξω ένα κερί στη μνήμη των νεκρών αψηφώντας το κρύο και τον φόβο.

(πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 10:52)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης