Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Το Μεξικό θα πληρώσει αργότερα τις ΗΠΑ για το τείχος στα σύνορα

Trump: Το Μεξικό θα πληρώσει αργότερα τις ΗΠΑ για το τείχος στα σύνορα
Το νέο σχόλιο του αμερικανού προέδρου έρχεται μετά από δημιεύματα ότι ενδέχεται να ζήτησε από το Κογκρέσο το τοίχος να οικοδομηθεί με χρήματα των ΗΠΑ
Σε νέα δήλωση αναφορικά με το τείχος που θέλει να δημιουργήσει στα σύνορα με το Μεξικό, προχώρησε σήμερα (6/1) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, με αφορμή δημοσιεύματα που τον θέλουν να ζητά από το Κογκρέσο το τοίχος να οικοδομηθεί με χρήματα της χώρας του.
Συγκεκριμένα, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ο αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τα "ανέντινα Μέσα" ότι δεν ανέφεραν πως οποιαδήποτε χρήματα δαπανηθούν για την κατασκευή του τείχους "για χάρη της ταχύτητας" θα επιστραφούν αργότερα από το Μεξικό.
"Τα ανέντιμα Μέσα δεν αναφέρουν ότι οποιαδήποτε χρήματα δαπανηθούν για το Μεγάλο Τείχος (για χάρη της ταχύτητας) θα αποπληρωθούν αργότερα από το Μεξικό", ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Trump.
Τόσο το CNN, όσο και το Associated Press ανέφεραν ότι η μεταβατική ομάδα του Trump έχει μιλήσει με τους Ρεπουμπλικάνους ηγέτες του Κογκρέσου σχετικά με τη χρηματοδότηση του τείχυς μέσω της διαδικασίας των πιστόσεων, χρησιμοποιώντας την αρχή ενός νόμου του 2096 για την κατασκευή περίφραξης κατά μήκος των συνόρων.
Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί η ανάγκη να περάσει ένα νέο νομοσχέδιο που θα αφορά τον συνοριακό τοίχο.
Υπενθυμίζουμε ότι το ζήτημα του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, καθώς και η πληρωμή του από το ίδιο, αποτέλεσε έναν από τους βασικούς πυλώνες της προεκλογικής εκστρατείας του αμερικανού προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης