Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bernanke: Εκτός πραγματικότητας η άποψη του Trump για την Κίνα και νόμισμα της

Bernanke: Εκτός πραγματικότητας η άποψη του Trump για την Κίνα και νόμισμα της
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει πως θα χαρακτηρίσει την Κίνα ως κράτος που «μανιπουλάρει το νόμισμα του»
Για τους κινδύνους ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας προειδοποίησε ο πρώην επικεφαλής της Fed Ben Bernanke με αφορμή δηλώσεις του Donald Trump ότι η Κίνα «μανιπουλάρει το νόμισμα της».
«Ένα από τα πράγματα που ο υποψήφιος είπε ότι θα κάνει είναι να χαρακτηρίσει την Κίνα ως κράτος που ''μανιπουλάρει το νόμισμα του'', πράγμα που σημαίνει ότι η Κίνα κρατά το νόμισμα της σε τεχνητά χαμηλό επίπεδα, προκειμένου να κερδίζει από τις εξαγωγές» δήλωσε ο Bernanke.
«Φυσικά, η Κίνα αυτή τη στιγμή εργάζεται πολύ σκληρά για να κρατήσει το νόμισμα ώστε να μην καταρρεύσει.
Έτσι είναι λίγο ασυνεπής» πρόσθεσε ο ίδιος.
Παράλληλα, ο Bernanke είπε ότι αναμένεται να ξεσπάσει κόντρα μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ σχετικά με το εμπόριο, αλλά και αμφέβαλε ότι θα υπάρξει μια σημαντική αλλαγή στα παγκόσμια εμπορικά πρότυπα.
«Το εμπορικό σύστημα μας είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία μας» σημείωσε ο ίδιος, επικαλούμενος το εύρος των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού, όπως το πώς ο σεισμός του 2011 στην Ιαπωνία επηρέασε την παραγωγή στις ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες δεν μπορούσαν να εισάγουν προϊόντα.
«Είναι επικίνδυνο να προσπαθήσει να παρέμβει τόσο πολύ στο εμπόριο και ελπίζω ότι αυτή θα είναι μια πολύ προσεκτική διαδικασία» δήλωσε ο Bernanke.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης