Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Επιθυμούμε περισσότερη σαφήνεια από τη Μ. Βρετανία στο ζήτημα του Brexit

tags :
Sapin (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Επιθυμούμε περισσότερη σαφήνεια από τη Μ. Βρετανία στο ζήτημα του Brexit
Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται σε "κατάσταση αυτοσχεδιασμού"
Στο γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να παρουσιάσει ξεκάθαρες θέσεις αναφορικά με το ζήτημα του Brexit αναφέρθηκε σήμερα (17/1) ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Michel Sapin, ενόψει της ομιλίας στην οποία θα προχωρήσει αργότερα εντός της ημέρας η Theresa May.
Συγκεκριμένα, ο Sapin τόνισε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν ήταν έτοιμη να απομακρύνει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσθέτοντας μάλιστα ότι πλέον διακρίνει έναν αυτοσχεδιασμό στις πολιτικές τη Βρετανίας.
"Κανείς δεν ήταν έτοιμος, είμαστε σε μία κατάσταση αυτοσχεδιασμού", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Sapin στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για τη συγκαλυμμένη απειλή του βρετανού ομολόγου του, Philip Hammond να χρησιμοποιήσει εταιρικό φόρο ως μία μορφή μόχλευσης στις διαπραγματεύσεις του Brexit".
"Όλα αυτά καταδεικνύουν πόσο ανήμπορη είναι η βρετανική κυβέρνηση απέναντι σε μία κατάσταση που ορισμένα από τα μέλη της δεν επιθυμούσαν", πρόσθεσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Γαλλία θα επιθυμούσε περισσότερη σαφήνεια στις θέσεις της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ παράλληλα επανέλαβε την ανάγκη το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας να ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής της ομιλίας, η Theresa May αναμένεται να κάνει λόγο για ένα "σκληρό Brexit", ενώ παράλληλα θα θέσει και 12 προτεραιότητες σχετικά με την αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης