Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Συνάντηση με τον Trump επιχειρεί ο Netanyahu - Θα αντιμετωπίσουμε μαζί την απειλή του Ιράν

Ισραήλ: Συνάντηση με τον Trump επιχειρεί ο Netanyahu - Θα αντιμετωπίσουμε μαζί την απειλή του Ιράν
Ο Trump στηρίζει την άποψη Netanyahu για κατάργηση της εμπορικής συμφωνίας του 2015 μεταξύ Τεχεράνης και μεγάλων δυνάμεων
Με τον νέο αμερικανό πρόεδρο Donald Trump σκοπεύει να συναντηθεί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ B. Netanyahu ο οποίος υποστήριξε ότι «σκοπεύει να συζητήσει σύντομα με το πρόεδρο Trump τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν την απειλή που συνιστά το Ιράν».
Όπως υπογράμμισε μάλιστα η απειλή αυτή «τάσσεται υπέρ της καταστροφής του Ισραήλ».
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλυψε τα σχέδιά του μέσω ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματος που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Facebook.
Ο Netanyahu είναι ένας από τους δριμύτερους επικριτές της συμφωνίας που συνάφθηκε στη Βιέννη τον Ιούλιο του 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης) που στοχεύει στην διασφάλιση του ειρηνικού χαρακτήρα του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την σταδιακή άρση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.
Προτού αναλάβει επίσημα καθήκοντα, ο Trump είχε δηλώσει σε συνέντευξη του σε The Times και Bild ότι αυτό το κείμενο είναι μία «από τις χειρότερες συμφωνίες».
«Δεν θέλω να πω τί θα κάνω αναφορικά με τη συμφωνία με το Ιράν. Πιστεύω ότι είναι η πλέον βλακώδης που έχω δει» είχε πει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης