Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Μεξικανός πρόεδρος ακύρωσε τη συνάντησή του με τον D. Trump, μετά τις δηλώσεις του για το τείχος

Ο Μεξικανός πρόεδρος ακύρωσε τη συνάντησή του με τον D. Trump, μετά τις δηλώσεις του για το τείχος
Νωρίτερα, με τηλεοπτικό διάγγελμα στον λαό της χώρας, ο Μεξικανός πρόεδρος είχε καταστήσει σαφές πως η χώρα δεν πρόκειται να πληρώσει για το τείχος
Ο Μεξικανός πρόεδρος, Enrique Pena Nieto, ακύρωσε το προγραμματισμένο του ταξίδι στις ΗΠΑ, την προσεχή εβδομάδα, και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου για το τείχος που θέλει να αναγείρει στα σύνορα των δύο χωρών.
Ειδικότερα, η απόφαση του Nieto έρχεται στον απόηχο της επιβεβαίωσης των σχεδίων Trump για το τείχος, αλλά και της επιμονής του πως το Μεξικό θα πληρώσει για την κατασκευή του, που εκτιμάται στα 12 με 15 δισ. δολάρια.
Παράλληλα, νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε σαφή προειδοποίηση στον Μεξικανό πρόεδρο να ξεχάσει την επόμενη συνάντηση για την εμπορική συμφωνία NAFTA (North American Free Trade Agreement), αν δεν πληρώσει για το τείχος.
Ο Nieto φαίνεται πως επέλεξε να κάνει ακριβώς αυτό, ακυρώνοντας την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις 31 Ιανουαρίου.
Νωρίτερα, με τηλεοπτικό διάγγελμα στον λαό της χώρας, ο Μεξικανός πρόεδρος είχε καταστήσει σαφές πως η χώρα δεν πρόκειται να πληρώσει για το τείχος.
«Λυπάμαι για την απόφαση των ΗΠΑ να συνεχίσει με τη κατασκευή του τείχους, που τα επόμενα χρόνια θα μας διχάσει αντί να μας ενώσει», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «καταδικάζει την απόφαση».

Νωρίτερα, το BankingNews.gr μετέδιδε:

Trump: Αν το Μεξικό δεν πληρώσει για το τείχος, τότε η συνάντηση για τη NAFTA θα ακυρωθεί

Σαφή προειδοποίηση προς τον Μεξικανό πρόεδρο απευθύνει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, με αφορμή το επίμαχο θέμα του τείχους στα σύνορα των δύο χωρών.
Ο Donald Trump υπέγραψε χθες εκτελεστικό διάταγμα για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, κάτι που αποτελούσε προεκλογική του υπόσχεση, αφού διαμήνυσε πως και η γειτονική χώρα των Η.Π.Α. θα πληρώσει γι' αυτό.
Όπως είχε γίνει και με παρόμοιες αναφορές στο παρελθόν, οι ανώτατοι αξιωματούχοι του Μεξικού εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα θέμα πληρωμής.
Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της χώρας, Pena Nieto.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος απαντά σήμερα στο Μεξικανό, μέσω Twitter ως συνήθως, τονίζοντάς του πως πρέπει να ξεχάσει την επόμενη συνάντηση για την εμπορική συμφωνία NAFTA (North American Free Trade Agreement), αφού πρώτα υπενθυμίζει πως οι Η.Π.Α. έχουν εμπορικό έλλειμμα ύψους 60 δισ. δολαρίων με το Μεξικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης