Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Επικρίθηκε η May στη Βρετανία για την καθυστερημένη αντίδρασή της στην απαγόρευση Trump

Bloomberg: Επικρίθηκε η May στη Βρετανία για την καθυστερημένη αντίδρασή της στην απαγόρευση Trump
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι θα κάνει διαβήματα στις ΗΠΑ εφόσον επηρεαστούν από την απόφαση Trump Βρετανοί πολίτες
Έσπασε τη σιωπή της η Theresa May όσον αφορά την απόφαση του Donald Trump να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ σε μουσουλμάνους, λέγοντας ότι δεν συμφωνεί με αυτή την προσέγγιση, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε επικριθεί επειδή δεν πήρε άμεσα θέση, κι ενώ το 5% των κατοίκων στη χώρα της είναι μουσουλμάνοι.
Μάλιστα, μεγάλη ήταν η δυσαρέσκεια ακόμα και στο ίδιο της το κόμμα.
Έτσι, μόλις η May επέστρεψε από μία επίσκεψη στην Τουρκία, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα κάνει διαβήματα προς τις ΗΠΑ, αν η απαγόρευση πλήττει και Βρετανούς πολίτες.
"Η μεταναστευτική πολιτική στις ΗΠΑ είναι δικό τους θέμα, αλλά δεν συμφωνούμε με αυτή την προσέγγιση και μελετούμε τις νομικές συνέπειες και επιδράσεις μπορεί να έχει για Βρετανούς υπήκοους" δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η May έδωσε συνέντευξη τύπου την Κυριακή 29/1 μαζί με όλο το επιτελείο του υπουργείου Εξωτερικών, τον Boris Johnson και την Amber Rudd συμβουλεύοντάς τους να εκφράσουν τις ανησυχίες τους στους ομόλογούς τους στις ΗΠΑ.
o Johnson έγραψε στο Twitter ότι είναι διχαστικό να στιγματίζουμε ανθρώπους εξαιτίας της εθνικότητάς τους.
Στην Άγκυρα και μετά από πίεση των δημοσιογράφων, η May είχε δηλώσει απλά ότι "οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για τις ΗΠΑ και την πολιτική τους για τους πρόσφυγες".
Η αντίδραση ήταν άμεση με τον Nadhim Zahawi έναν γεννημένο στο Ιράκ βουλευτή των Συντηρητικών να λέει ότι την Κυριακή 29/1 ένιωσε καλυμμένος από τη δήλωση του γραφείου της May.
"Δεν νομίζω ότι πρέπει να κοιτάζουμε αλλού όταν ο Trump κάνει ένα λάθος" δήλωσε με νόημα.
Η Sarah Vollaston υποστήριξε ότι ο Trump δεν θα πρέπει να προσκληθεί για να μιλήσει στο Κοινοβούλιο, ενώ η Heidi Allen επέκρινε τη May που "φοβήθηκε να πει ότι κάποιος ισχυρός έκανε λάθος".
Και ο ηγέτης των Εργατικών Jeremy Corbyn είπε ότι η Βρετανία δεν θα πρέπει να βιαστεί για μία επίθεση Trump.
"Πρέπει να δούμε μακροπρόθεσμα τις προθέσεις του" ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι "δεν θα ήθελε να τον δει στη Βρετανία αν δεν γίνει πρώτα άρση αυτής της απαγόρευσης για τους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ".
Ο φιλελεύθερος Δημοκράτης Tim Barron καυτηρίασε κι αυτός το γεγονός ότι η May δεν πήρε άμεσα θέση.
"Θα έπρεπε να είχε εκφράσει αμέσως την αντίθεσή της σε μία απόφαση που επηρεάζει Βρετανούς πολίτες.
Η Μay βρήκε κι έναν υποστηρικτή στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών David Gauke, ο οποίος επισήμανε ότι πρέπει να διατηρηθεί μία καλή σχέση με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης