Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Τα κεφάλαια και οι προκλήσεις της Deutsche Bank σε 4 διαγράμματα

Bloomberg: Τα κεφάλαια και οι προκλήσεις της Deutsche Bank σε 4 διαγράμματα
«Τα μη λειτουργικά κόστη αναίρεσαν πολλά χρόνια υψηλής κερδοφορίας»
Αν και η μετοχή της Deutsche Bank έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τα ιστορικά χαμηλά του Σεπτεμβρίου 2016, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρωζώνης συνεχίζουν να υπάρχουν, σχολιάζει σε σχετικό του άρθρο το Bloomberg.
«Τα μη λειτουργικά κόστη (πρόστιμα κλπ), τα υψηλότερα ανάμεσα στις ευρωπαϊκές τράπεζες, αναίρεσαν πολλά χρόνια υψηλής κερδοφορίας και ταυτόχρονα κατέστησαν δύσκολη τη συμμόρφωση με τους κεφαλαιακούς κανόνες» του νομισματικού μπλοκ, σχολιάζει το αμερικανικό πρακτορείο.
Η γερμανική τράπεζα ίσως βρεθεί αντιμέτωπη με καθαρές ζημίες 1,35 δισ. ευρώ το δ’ 3μηνο 2016, μετά και το πρόστιμο ύψους 7,2 δισ. δολαρίων που τις επέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. για τα «τοξικά» στεγαστικά δάνεια πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, παρά το γεγονός ότι πούλησε την ασφαλιστική Abbey Life και λοιπά περιουσιακά στοιχεία και αύξησε τα έσοδα από τις επενδυτικές της δραστηριότητες το ίδιο διάστημα.

Η μετοχή της Deutsche Bank ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών:



Η προσπάθεια για αύξηση των κεφαλαίων μέσω της πώλησης περιουσιακών στοιχείων:



Η τράπεζα χάνει έδαφος στην αγορά ομολόγων:



Η περικοπή του κόστους:



Θυμίζουμε πως νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Deutsche Bank θα καταβάλει δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 628 εκατ. δολαρίων για την υπόθεση «mirror trading», στην οποία μεταφέρθηκαν 10 δισ. δολάρια από τη Ρωσία το διάστημα 2011-2015.
Ειδικότερα, οι ρυθμιστικές αρχές των Η.Π.Α. επέβαλαν στη γερμανική τράπεζα πρόστιμο ύψους 425 εκατ. δολ. ενώ οι αρχές της Βρετανίας της επέβαλαν πρόστιμο 163 εκατ. στερλινών, για την ίδια υπόθεση.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αμερικανικής DFS, το ύποπτο trading αφορά την αγορά μετοχών στη Μόσχα σε ρούβλια που πουλούσαν στη συνέχεια τις μετοχές μέσω υποκαταστήματος στο Λονδίνο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης