Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Ελλάδα είναι η πιο «άρρωστη» χώρα στην ευρωζώνη - Καταρρέουν τα ελληνικά ομόλογα

Bloomberg: Η Ελλάδα είναι η πιο «άρρωστη» χώρα στην ευρωζώνη - Καταρρέουν τα ελληνικά ομόλογα
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν διαμηνύσει στην Ελλάδα ότι οι διαφορές με τους πιστωτές θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί έως το επόμενο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου 2017
Με αφορμή τις ισχυρές πιέσεις που δέχονται τα ευρωπαϊκά ομόλογα, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά, ο αρθρογράφος του Bloomberg, Mark Gilbert, τονίζει ότι η Ελλάδα παραμένει «ο πιο άρρωστος άνθρωπος στο ευρώ».
Όπως επισημαίνει, η απόδοση του ελληνικού 2ετούς ομολόγου ενισχύθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά περισσότερες από 2 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ εκτοξεύθηκε η διαφορά μεταξύ του 10ετούς ελληνικού και του αντίστοιχου γερμανικού.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος θα εκτοξευθεί στο 270% το ΑΕΠ έως το 2060, από το 180% που είναι σήμερα.
Στο πλαίσιο αυτό, ζητάει από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να εγγυηθούν για μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους ώστε να αποφευχθεί αυτό το σενάριο.
Από την πλευρά του, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, που παρέχει δάνεια διάσωσης στην Ελλάδα, λέει ότι δεν υπάρχει λόγος για πανικό όσον αφορά στο ελληνικό χρέος.
Η Ελλάδα έχει ακόμα να εφαρμόσει τα δύο τρίτα των μεταρρυθμίσεων που συνδέονται με την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ενώ ενόψει των εκλογών σε Γερμανία και Γαλλία, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προειδοποιούν τη χώρα (σσ. την Ελλάδα) ότι η διαφωνία θα πρέπει να έχει ξεπεραστεί έως το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης