Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η βρετανική Βουλή εξουσιοδότησε τη May να επικαλεστεί το άρθρο 50 για έναρξη Brexit

Η βρετανική Βουλή εξουσιοδότησε τη May να επικαλεστεί το άρθρο 50 για έναρξη Brexit
Το νομοσχέδιο έτυχε της υποστήριξης της ηγετικής ομάδος των Εργατικών - εκτός από τους Συντηρητικούς - όμως το καταψήφισαν το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες
Με μεγάλη πλειοψηφία 498 ψήφων υπέρ και 114 κατά, υπερψηφίστηκε από τη βρετανική Βουλή νομοσχέδιο που δίνει την άδεια στην πρωθυπουργό της χώρας, Theresa May, να επικαλεστεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας για να εκκινήσει η επίσημη διαδικασία και οι διαπραγματεύσεις εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit).
Το νομοσχέδιο έτυχε της υποστήριξης της ηγετικής ομάδος των Εργατικών - εκτός από τους Συντηρητικούς - όμως το καταψήφισαν το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, όπως και πολλοί βουλευτές των Εργατικών.
Προτού καταστεί νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου, το νομοσχέδιο τώρα θα τεθεί σε περαιτέρω συζήτηση στο βρετανικό Κοινοβούλιο και στη Βουλή των Λόρδων.
Το νομοσχέδιο κατατέθηκε προς ψήφιση την περασμένη εβδομάδα από τη βρετανική κυβέρνηση, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου, που επέβαλε την απαραίτητα έγκριση από τη Βουλή της επίκλησης του άρθρου 50 από την May, η οποία έχει δεσμευτεί να το πράξει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης