Τελευταία Νέα
Διεθνή

Societe Generale: Πτώση -41% στα κέρδη το δ΄τρίμηνο 2016 - Στα 390 εκατ. ευρώ

Societe Generale: Πτώση -41% στα κέρδη το δ΄τρίμηνο 2016 - Στα 390 εκατ. ευρώ
Τα έσοδα της γαλλικής τράπεζας κατέγραψαν άνοδος της τάξεως του +1% στα 6,13 δισ. ευρώ
Σημαντική πτώση της τάξεως του -41% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Societe Genetale το τέταρτο τρίμηνο του 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα (9/2) η γαλλική τράπεζα, δεχόμενη πιέσεις κυρίως λόγω της υψηλότερης φορολογίας, καθώς και λόγω της πώλησης της θυγατρικής της στην Κροατία.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας στη Γαλλία διαμορφώθηκε στα 390 εκατ. ευρώ, έναντι 656 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που τα έσοδα της γαλλικής τράπεζας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1%, στα 6,13 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι η τράπεζα κατέγραψε απώλειες ύψους 235 εκατ. ευρώ, από την πώληση της OTP Bank, της πλήρως ελεγχόμενης θγατρικής της στην Κροατία, στην Splitska Banka.
Παράλληλα, τα λειτουργικά έσοδα της Societe Generale υπερδιπλασιάστηκαν, στα 1,25 δισ. ευρώ, δεχόμενα ώθηση κυρίως από τις χαμηλότερες προμήθειες έναντι των επισφαλών δανείων.
Σε ότι αφορά το τμήμα επενδυτικών υπηρεσιών της τράπεζας, σημειώθηκε άλμα της τάξεως του +51% στα καθαρά κέρδα, στα 432 εκατ. ευρώ, έναντι 286 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη στο τμήμα λιανικής στη Γαλλία κατέγραψαν επίσης αύξηση, η οποία άγγιξε το +25%, στα 402 εκατ. ευρώ, παρά τα επίμονα χαμηλά επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης