Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Άρωμα»… Brexit: Ο αριθμός των Ευρωπαίων εργαζόμενων στη Βρετανία μειώθηκε το δ’ 3μηνο 2016

«Άρωμα»… Brexit: Ο αριθμός των Ευρωπαίων εργαζόμενων στη Βρετανία μειώθηκε το δ’ 3μηνο 2016
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η στατιστική υπηρεσία, ο αριθμός μειώθηκε κατά 50.000 το τελευταίο τρίμηνο του 2016, στα 2,3 εκατομμύρια
Τη μεγαλύτερη μείωση των τελευταίων πέντε χρόνων σημείωσε το δ’ 3μηνο του περασμένου έτους ο αριθμός των Ευρωπαίων (εντός Ε.Ε., πλην Βρετανίας) εργαζόμενων στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς όλο και περισσότεροι «τρέμουν» τις αλλαγές που θα φέρει η επικείμενη αποχώρηση του νησιού από το μπλοκ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εγχώρια στατιστική υπηρεσία, ο αριθμός μειώθηκε κατά 50.000 το τελευταίο τρίμηνο του 2016, στα 2,3 εκατομμύρια.
Με βάση τα παραπάνω, το πρόβλημα ελλείμματος στην ποιότητα του εργατικού δυναμικού αναμένεται να είναι πολύ έντονο μελλοντικά, ειδικά στους κλάδους με ιδιαίτερα υψηλή συμμετοχή των Ευρωπαίων εργαζομένων, σύμφωνα με όσα εκτιμούν και βρετανικά ινστιτούτα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μία από τις κύριες διαφωνίες του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες ήταν η ελεύθερη διακίνηση του εργατικού δυναμικού εντός του μπλοκ, κάτι που έχει προϊδεάσει για ένα πολύ αυστηρότερο καθεστώς στο νησί, μετά το Brexit.
Η ίδια η πρωθυπουργός Theresa May έχει μιλήσει για ετήσια όριο στις «μερικές δεκάδες χιλιάδες» σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση, έναντι περίπου 300.000 που καταγράφεται ετησίως.
Αναλυτικότερα (πηγή: Bloomberg):


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης