Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη «μάχη» του δημοψηφίσματος που θα τον κάνει «σουλτάνο» ρίχνεται ο Erdogan

Στη «μάχη» του δημοψηφίσματος που θα τον κάνει «σουλτάνο» ρίχνεται ο Erdogan
«Το προεδρικό σύστημα δεν είναι κάτι που θέλω για εμένα», υπογράμμισε ο Erdogan, δίχως να είναι γνωστό πόσους έπεισε με την εξομολόγησή του, αυτή
O πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyip Erdogan, κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές του να ριχτούν στη μάχη για το δημοψήφισμα υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης που θα ενισχύει τις εξουσίες του και κατά τον ίδιο «θα φέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα στην Τουρκία».
Δύο μήνες πριν από τις κάλπες του δημοψηφίσματος την 16η Απριλίου 2017, ο Erdogan πραγματοποίησε την πρώτη του συγκέντρωση στο Καχραμανμάρας (νοτιοανατολικά), αν και η εκστρατεία στην πραγματικότητα έχει ξεκινήσει εδώ και πολλές ημέρες προκειμένου να επιχειρήσει να πείσει τους Τούρκους να πουν «ναι» στην αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση.
«Βρισκόμαστε στην παραμονή μιας ιστορικής απόφασης» υπογράμμισε ο Erdogan.
«Η Τουρκία θα βιώσει μια νύχτα αναμόρφωσης την 16η Απριλίου» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, που θα εκφωνήσει ομιλίες σε πολλές πόλεις στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Την ώρα που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος προβλέπεται αμφίρροπο, ο Erdogan ζήτησε από τους υποστηρικτές του να «χτυπήσουν όλες τις πόρτες» για να πείσουν τους εκατομμύρια αναποφάσιστους ψηφοφόρους.
Η συνταγματική αναθεώρηση έχει εξάψει τα πολιτικά πάθη στην Τουρκία, με την συζήτηση της μεταρρύθμιστης στην Εθνοσυνέλευση να οδηγεί σε σοβαρά επεισόδια μεταξύ των βουλευτών.
Ο Erdogan καταφέρθηκε εναντίον των επικριτών του, τονίζοντας ότι «στόχος τους δεν είναι το σύστημα, αλλά το έθνος.
Τα πρόσωπα αυτά δεν τάσσονται κατά του Ερντογάν, αλλά εναντίον του έθνους», όπως είπε.
«Το προεδρικό σύστημα δεν είναι κάτι που θέλω για εμένα», υπογράμμισε ο Erdogan, δίχως να είναι γνωστό πόσους έπεισε με την εξομολόγησή του, αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης