Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Το Λονδίνο δεν είναι η μόνη βρετανική πόλη που θα πληγεί από το Brexit...

Bloomberg: Το Λονδίνο δεν είναι η μόνη βρετανική πόλη που θα πληγεί από το Brexit...
Ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις είναι το Μάντσεστερ, η Γκασκώβη, το Μπέρμιγχαμ, το Μπρίστολ και το Εδιμβούργο
Το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης, αν όχι του κόσμου, το Λονδίνο, δε θα είναι η μόνη βρετανική πόλη που θα επηρεαστεί από την επικείμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως επισημαίνει σε σχετικό του δημοσίευμα το Bloomberg, τα δύο τρίτα των ιδρυμάτων του χρηματοπιστωτικού κλάδου για το νησί εντοπίζονται στην επαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Επισημαίνεται ότι 2,2 εκατομμύρια πολίτες εργάζονται στον κλάδο.
Ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις είναι το Μάντσεστερ, η Γκασκώβη, το Μπέρμιγχαμ, το Μπρίστολ και το Εδιμβούργο.
Επίσης μεγάλη είναι και η οικονομική συνεισφορά των ιδρυμάτων εκτός Λονδίνου στον συνολικό τζίρο του κλάδου, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.
Ενδεικτικά, από τα 176 δισ. στερλίνες (219 δισ. δολάρια) τζίρου για το έτος 2015, μόνο τα 80,9 δισ. προέρχονταν από το Λονδίνο…
Οι εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου στοπ νησί τρέμουν μία συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και βρετανικής κυβέρνησης που δεν θα περιέχει την ελεύθερη συμμετοχή τους στην ενιαία αγορά του μπλοκ, αλλά και έναν περιορισμό στην ελεύθερη διακίνηση εργατικού δυναμικού.
Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότερες εξετάζουν μετεγκατάσταση των δραστηριοτήτων τους από το City σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, με επικρατέστερες το Παρίσι και την Φρανκφούρτη.
Αναλυτικότερα:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης