Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Ανάγκη για υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική και μεταρρυθμίσεις στην Ιταλία

Moscovici: Ανάγκη για υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική και μεταρρυθμίσεις στην Ιταλία
«Η Ιταλία δεν σέβεται τις παραμέτρους για την μείωση ελλείμματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ενεργοποιηθεί αυτόματα διαδικασία επιβολής κυρώσεων»
Την ανάγκη για υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική και μεταρρυθμίσεις από πλευράς ιταλικής κυβέρνησης εξέφρασε ο Επίτροπος της Ε.Ε., αρμόδιος για Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις, Pierre Moscovici.
Μιλώντας, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε μέλη επιτροπών της ιταλικής Γερουσίας, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έκανε λόγο για «ουσιαστικές προόδους της ιταλικής οικονομίας» με την βοήθεια των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της εργασίας, των τραπεζών και των επιχειρήσεων, ενώ διαμήνυσε πως η Κομισιόν «δεν ζητά μη ρεαλιστική, αλλά μια λογική δημοσιονομική προσαρμογή».
«Η Ιταλία δεν σέβεται τις παραμέτρους για την μείωση ελλείμματος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ενεργοποιηθεί αυτόματα διαδικασία επιβολής κυρώσεων.
Η σχέση εμπιστοσύνης που ενώνει την Επιτροπή με την ιταλική κυβέρνηση είναι ένα καθοριστικό στοιχείο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Moscovici, ο οποίος στη συνέχεια χαρακτήρισε «σχετικά ευάλωτο, λόγω των κόκκινων δανείων», τον τραπεζικό τομέα της χώρας.
Σημειώνεται ότι η Επιτροπή έχει ζητήσει από τη Ρώμη να λάβει έκτακτα οικονομικά μέτρα ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ για τη μείωση δημοσιονομικού ελλείμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης