Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ξεπέρασε τις προβλέψεις η συρρίκνωση της οικονομίας της Βραζιλίας το τέταρτο τρίμηνο του 2016

Bloomberg: Ξεπέρασε τις προβλέψεις η συρρίκνωση της οικονομίας της Βραζιλίας το τέταρτο τρίμηνο του 2016
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Βραζιλίας συρρικνώθηκε κατά 0,9%, τους τελευταίους τρεις μήνες του 2016
Η οικονομία της Βραζιλίας συρρικνώθηκε για όγδοο διαδοχικό τρίμηνο, κατά τους τελευταίους μήνες του 2016, ολοκληρώνοντας έτσι ένα καταστροφικό έτος κατά το οποίο το έθνος αντιμετώπισε τη χειρότερη ύφεση που έχει ποτέ καταγραφεί.
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Βραζιλίας συρρικνώθηκε κατά 0,9%, τους τελευταίους τρεις μήνες του 2016, τη μεγαλύτερη πτώση του σε ένα έτος, μετά από μια αναθεωρημένη πτώση κατά 0,7% το προηγούμενο τρίμηνο, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία την Τρίτη 7/3.
Τα αποτελέσματα ήταν χειρότερα από την μέση εκτίμηση για πτώση 0,6%, από 46 οικονομολόγους που συμμετείχαν στην έρευνα του Bloomberg.
Για το σύνολο του έτους η οικονομία της Βραζιλίας συρρικνώθηκε κατά 3,6%.
Εν μέσω του μεγαλύτερου σκανδάλου χρηματισμού στην ιστορία του έθνους, το οποίο οδήγησε και στην αποπομπή της προέδρου Dilma Rousseff, η οικονομική και πολιτική κρίση της Βραζιλίας έχει αποδεκατίσει τόσο τις επενδύσεις όσο και την κατανάλωση, ενώ η ανεργία έχει πλέον φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.
Παρόλα αυτά, η οικονομία φαίνεται τελικά να πλησιάζει ένα σημείο καμπή, καθώς ο πρόεδρος Michel Temer, κερδίζει τους επαίνους των επενδυτών για τις προσπάθειες για την ανάκαμψη της οικονομίας της Βραζιλίας και την ενίσχυση της δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα.
Ενώ οι εκτιμήσεις ανάπτυξης τρέχων έτος παραμένουν υποτονικές, η εμπιστοσύνη έχει αυξηθεί, καθώς το δημοσιονομικό έλλειμμα έχει μειωθεί, το νόμισμα έχει κερδίσει και ο πληθωρισμός μειώνεται.
κάποια επιπλέον νομισματική χαλάρωση, στις άλλες μεγάλες οικονομίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης