Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Η κεντροδεξιά στηρίζει τον Fillon αλλά του ζητά να ρίξει τους τόνους

Γαλλία: Η κεντροδεξιά στηρίζει τον Fillon αλλά του ζητά να ρίξει τους τόνους
Η προεκλογική εκστρατεία του Fillon πλήττεται καίρια από τη δικαστική έρευνα για την αργομισθία της συζύγου του
Να ρίξει τους τόνους καλούν τον προεδρικό υποψήφιο στις γαλλικές εκλογές (23/4/2017) Francois Fillon, προβεβλημένα στελέχη της κεντροδεξιάς στη χώρας.
Είχαν προηγηθεί επιθέσεις του Fillon τόσο στο δικαστικό σώμα, όσο και στα ΜΜΕ, για τα οποία ισχυρίστηκε, πως μετέδωσαν ψευδώς ότι η σύζυγός του αυτοκτόνησε.  
Η προεκλογική εκστρατεία του Fillon πλήττεται καίρια από τη δικαστική έρευνα για την αργομισθία της συζύγου του.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το σκάνδαλο και η δικαστική έρευνα που έχει ξεκινήσει για αυτό είναι μια συνωμοσία των πολιτικών αντιπάλων του και το δικαστικό σύστημα του επιφυλάσσει «ειδική μεταχείριση».
Οι δηλώσεις του Fillon έχουν δυσαρεστήσει τους μετριοπαθείς συντηρητικούς, ενώ ταυτόχρονα οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν να μένει εκτός του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών καθώς βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση, πίσω από την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Marine Lepen  και τον κεντρώο ανεξάρτητο υποψήφιο Emmanuel Macron.
Τη Δευτέρα 6/3/2017, μετά από ένα τεταμένο Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του οποίου ακούστηκαν πολλές φωνές υπέρ της αποχώρησης του Fillon από τον προεκλογικό αγώνα, το κόμμα εξέφρασε τελικά τη στήριξή του στο πρόσωπό του.
Ωστόσο, μια πηγή που συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση (6/3/2017) των κεντροδεξιών Ρεπουμπλικάνων είπε ότι τα στελέχη κάλεσαν τον υποψήφιό τους να υιοθετήσει πιο μετριοπαθείς τόνους.
«Αν θέλετε να ενώσετε την αριστερά και τη δεξιά, τότε προχωρήστε, χωρίς να αλλάξετε γραμμή, αλλιώς αφήστε στην άκρη τον υπερβολικό συναισθηματισμό και θα σας στηρίξουμε» είπε το στέλεχος αυτό, προσθέτοντας ότι ο Fillon συμφώνησε να τηρήσει αυτή τη γραμμή και να «συγκεντρώσει μια ομάδα που θα συνενώνει όλα τα ταλέντα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης