Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Μεγαλύτερη των αρχικών εκτιμήσεων η ανάπτυξη της οικονομίας το δ' τρίμηνο 2016

Ιαπωνία: Μεγαλύτερη των αρχικών εκτιμήσεων η ανάπτυξη της οικονομίας το δ' τρίμηνο 2016
Οι επενδύσεις των επιχειρήσεων της χώρας αυξήθηκαν κατά +2% έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για +0,9%
Με ταχύτερο ρυθμό απ' ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί αναπτύχθηκε η οικονομία της Ιαπωνίας το τέταρτο τρίμηνο του 2016, με την αγορά να εμφανίζεται περισσότερο αισιόδοξη απέναντι στις πιθανές πολιτικές του αμερικανού προέδρου Donald Trump και της κυβέρνησής του.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας αυξήθηκε κατά 1,2% σε ετήσια βάση, με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις να έκαναν λόγο για ανάπτυξη κατά 1%.
Ωστόσο, οι οικονομολόγοι ανέμεναν η επί τα βελτίω αναθεώρηση να είναι μεγαλύτερη, και συγκεκριμένα στο 1,6% καθώς τα πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών υποδήλωναν ισχυρότερες κεφαλαιουχικές δαπάνες σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.
Παράλληλα, οι επενδύσεις των επιχειρήσεων της χώρας αυξήθηκαν κατά +2% έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για +0,9%, καθώς ενίσχυσαν την ικανότητά τους να παράγουν εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων τα οποία εξήγαγαν στην Κίνα, ενώ και οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναβάθμισαν επίσης την παραγωγή τους για τη δημιουργία νένων μοντέλων αυτοκινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης