Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαίες εξελίξεις στο Ισραήλ: Ο Gantz αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση Netanyahu

Ραγδαίες εξελίξεις στο Ισραήλ: Ο Gantz αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση Netanyahu
O πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας Benny Gantz δήλωσε ότι ο λαός του Ισραήλ αξίζει κάτι περισσότερο από «άδειες υποσχέσεις»
Δηλώνοντας ότι ο Πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu «μας εμποδίζει να φτάσουμε στην αληθινή νίκη», ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας Benny Gantz ανακοίνωσε τη Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 ότι το κόμμα του αποχωρεί από την κυβέρνηση, τηρώντας το τελεσίγραφο το οποίο είχε θέσει.
Το κόμμα του εντάχθηκε στον συνασπισμό μετά τις 7 Οκτωβρίου για χάρη της χώρας, παρόλο που «ξέραμε ότι ήταν μια κακή κυβέρνηση» και έκτοτε έχει δει στρατηγικές εκτιμήσεις να παραμερίζονται για πολιτικούς λόγους, σημείωσε.
Ο λαός του Ισραήλ αξίζει κάτι περισσότερο από «άδειες υποσχέσεις», συνεχίζει, δηλώνοντας ότι «αληθινή νίκη» σημαίνει την επιστροφή των ομήρων, την αντικατάσταση της Hamas ως κυβέρνησης στη Γάζα και τη δημιουργία μιας περιφερειακής συμμαχίας κατά του Ιράν.
«Δυστυχώς, ο Netanyahu μάς εμποδίζει να φτάσουμε στην αληθινή νίκη», επισήμανε.
Ανακοινώνοντας την παραίτησή του από την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας Benny Gantz κάλεσε τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu να ορίσει μια συμφωνημένη ημερομηνία εκλογών.
«Για να διασφαλίσουμε μια πραγματική νίκη, είναι σκόπιμο το φθινόπωρο, ένα χρόνο [μετά] την καταστροφή, να πάμε σε εκλογές που θα δημιουργήσουν τελικά μια κυβέρνηση που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού και θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις [του Ισραήλ]», επισήμανε.
«Καλώ τον Netanyahu να ορίσει μια συμφωνημένη ημερομηνία εκλογών.
Να μην αφήσει το λαό μας να διαλυθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης