Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανός διαπραγματευτής): Δεν είναι και τόσο τρομακτικό ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ

tags :
Davis (Βρετανός διαπραγματευτής): Δεν είναι και τόσο τρομακτικό ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ
Ο Davis χαρακτήρισε τον ομόλογό του της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Michel Barnier, ως έναν «σκληρό διαπραγματευτή», σημειώνοντας πάντως πως και οι δύο τους επιθυμούν  ένα «εποικοδομητικό αποτέλεσμα στις συνομιλίες»
Η ιδέα μίας αποτυχίας στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για την διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν είναι και τόσο τρομακτική, όσο πολλοί νομίζουν αλλά ούτε και τόσο απλή», όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit David Davis.
Η δήλωση αυτή του Davis έρχεται ως απάντηση στην προειδοποίηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, πως το Λονδίνο θα υποφέρει από μία αποτυχία, αφήνοντας μία σειρά από άλυτα ζητήματα.
Ο Davis χαρακτήρισε τον ομόλογό του της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Michel Barnier, ως έναν «σκληρό διαπραγματευτή», σημειώνοντας πάντως πως και οι δύο τους επιθυμούν  ένα «εποικοδομητικό αποτέλεσμα στις συνομιλίες».
Ο Βρετανός διαπραγματευτής τόνισε,πως η κυβέρνηση αξιολογεί τις συνέπειες ενός Brexit χωρίς συμφωνία απαντώντας στις κατηγορίες του κόμματος των Εργατικών, πως υποθηκεύει το οικονομικό μέλλον της χώρας.
Περί τα τέλη Μαρτίου 2017 η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May θα επικαλεστεί το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για έξοδο από την ΕΕ.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης