Τελευταία Νέα
Διεθνή

Khan (δήμαρχος Λονδίνου): Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να εκφοβίζει τη Μεγάλη Βρετανία

Khan (δήμαρχος Λονδίνου): Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να εκφοβίζει τη Μεγάλη Βρετανία
Ο δήμαρχος του Λονδίνου πραγματοποίησε τη δική του παρέμβαση για το ζήτημα του Brexit, μία μόλις μέρα πριν την ενεργοποίηση του Άρθρου 50
Ηχηρή προειδοποίηση προς την Ευρπωαϊκή Ένωση έστειλε σήμερα (28/3) ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, αναφορικά με το ζήτημα του Brexit, καλώντας τις Βρυξέλλες να μην προσπαθούν να "εμπνεύσουν φόβο" απειλώντας να τιμωρήσουν τη Μεγάλη Βρετανία.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος του Λονδίνου τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να προσπαθεί να "εξασφαλίσει το μέλλον της μέσω του φόβου", προσθέτοντας παράλληλα ότι μία κακή συμφωνία για την οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας θα έχει σοβαρές ζημίες και στην ίδια την Ευρώπη.
Σημειώνεται ότι η παρέμβαση του Khan πραγματοποιήθηκε μόλις μία μέρα πριν από την επίσημη ενεργοποίηση του Άρθρου 50 από την Theresa May.
"Τώρα είναι η στιγμή να δείξουμε σιγουριά για την Ευρωπαϊκή Ένωση και να ενεργήσουμε με σιγουριά", τόνισε μεταξύ άλλων ο Khan, για να προσθέσει παράλληλα ότι "δεν υπάρχει καμία ανάγκη για την ΕΕ να στείλει κάποιο μήνυμα ή να εμπνεύσει κάποιον φόβο, τιμωρώντας το Ηνωμένο Βασίλειο".
Παράλληλα, επεσήμανε ότι "ένας περήφανος, αισιόδοξος και σίγουρος θεσμός δεν εξασφαλίζει το μέλλον του μέσω του φόβου", ενώ έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου προς τις Βρυξέλλες, λεγοντας ότι "μία κακή συμφωνία για το Brexit που θα πονέσει το Λονδίνο, θα πλήξει σε μεγάλο βαθμό και την Ευρωπαϊκή Ένωση".
Υπενθυμίζουμε ότι ο Khan, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο μουσουλμάνο δήμαρχο του Λονδίνου, έχει ζητήσει εξ' αρχής από την May να εξασφαλίσει από νωρίς μία ευνοϊκή συμφωνία για τους πολίτες της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης