Τελευταία Νέα
Διεθνή

Toyota: Ανακαλεί 2,9 εκατ. οχήματα παγκοσμίως λόγω ελαττωματικών αερόσακων

tags :
Toyota: Ανακαλεί 2,9 εκατ. οχήματα παγκοσμίως λόγω ελαττωματικών αερόσακων
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι οι τελευταίες ανακλήσεις αποτελούν μέρος της ευρύτερης ανάκλησης των αερόσακων Takata
Σε ανάκληση συνολικά 2,9 εκατ. οχημάτων παγκοσμίως προχωράει η Toyota, όπως ανακοίνωσε σήμερα (30/3) η ιαπωνική εταιρία αυτοκινήτων, λόγω πιθανών επιπλοκών στους αερόσακους των οχημάτων της.
Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των οχημάτων θα αφορά την Ιαπωνία, την Κίνα και την Ωκεανία, με κύριο πρόβλημα που παρουσιάζεται να είναι η πιθανότητα έκρηξης του αερόσακου εφόσον εκτεθεί σε θερμές συνθήκες.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά το περασμένο διάστημα, καταγράφηκαν τουλάχιστον 16 θάνατοι που συνδέονται με έκρηξη των εν λόγω αερόσακων, γεγονός που οδήγησε στη μεγαλύτερη παγκόσμια ανάκληση οχημάτων της βιομηχανίας αυτοκινήτων.
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι οι τελευταίες ανακλήσεις αποτελούν μέρος της ευρύτερης ανάκλησης των αερόσακων Takata, ενώ παράλληλα τόνισε ότι κατά πάσα πιθανότητα δε θα υπάρξει κάποια ανάκληση στα οχήματα που πωλήθηκαν στη Βόρεια Αμερική.
Σημειώνεται ότι κατά την τρέχουσα περίοδο, η Takata αναζητά οικονομικό χορηγό προκειμένου να τη βοηθήσει να πληρώσει για τα έξοδα που σχετίζονται με το εν λόγω περιστατικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης