Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gross: Τα χρηματιστήρια έχουν προεξοφλήσει πάρα πολλή ελπίδα και οι αγορές ομολόγων μεγάλη ανάπτυξη

tags :
Gross: Τα χρηματιστήρια έχουν προεξοφλήσει πάρα πολλή ελπίδα και οι αγορές ομολόγων μεγάλη ανάπτυξη
Ο μεγαλοεπενδυτής η ατζέντα του Trump και των άλλων λαϊκιστικών κομμάτων θα επιδεινώσουν την επιδράδυνση της παραγωγικότητας
Για παγκόσμια επιβράδυνση της παραγωγικότητας καθώς η οικονομική κρίση δεν θα επιτρέψει στον Donald Trump να επιστρέψει την ανάπτυξη των ΗΠΑ άνω του 3% και θα αποκαλύψει ότι οι αγορές είναι υπεριτιμημένες, δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής Bill Gross.
«Τα χρηματιστήρια έχουν προεξοφλήσει πολλές ελπίδες, οι αγορές των ομολόγων πάρα πολύ ανάπτυξη, κι οι τιμές όλων των assets έχουν αυξηθεί σε τεχνητά επίπεδα» αναφέρει ο ίδιος σε σχετική του ανάλυση.
«Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και παραγωγικότητας που τον οδηγούν, είναι πιθανότατα μακρινές μνήμες από μια άλλη εποχή» προσθέτει.
«Η επιβράδυνση των επενδύσεων και του εμπορίου και τα συνεχόμενα χαμηλά επιτόκια έχουν ως αποτέλεσμα την κακή κατανομή των κεφαλαίων σε projects χαμηλού ρίσκου και επιβράδυνση στη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων» αναφέρει σε άλλο σημείο της ανάλυσης του.
Σύμφωνα με τον Gross, η ατζέντα του Trump αλλά και άλλων λαϊκιστικών κομμάτων ανά τον κόσμο -με ρητορική υπέρ των υψηλότερων δασμών και μείωση της μετανάστευσης- θα μπορούσε να επιδεινώσει την επιβράδυνση της παραγωγικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης