Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους Αμερικανούς ταξιδιώτες για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατίας στην Ευρώπη

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους Αμερικανούς ταξιδιώτες για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατίας στην Ευρώπη
Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του State Department, ο «συναγερμός» λήγει στις 1 Σεπτεμβρίου 2017
Ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς που θέλουν να επισκεφτούν την Ευρώπη εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α., κάνοντας λόγο για συνεχιζόμενο, αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατίας.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο του State Department, ο «συναγερμός» λήγει στις 1 Σεπτεμβρίου 2017.
«Τα πρόσφατα χτυπήματα σε Γαλλία, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο και Σουηδία δείχνουν πως το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν και να εκτελέσουν τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη.
Ενώ οι τοπικές κυβερνήσεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις αντιτρομοκρατίας, το Τμήμα (αμερικανικό ΥΠΕΞ) εξακολουθεί να ανησυχεί για τις προοπτικές μελλοντικών τρομοκρατικών επιθέσεων.
Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να είναι πάντοτε σε εγρήγορση για παν ενδεχόμενο, καθώς οι εξτρεμιστές μπορούν να διενεργήσουν επιθέσεις με μικρή ή και καθόλου προειδοποίηση.
Οι εξτρεμιστές εξακολουθούν να επικεντρώνονται στις τουριστικές τοποθεσίες, στους κόμβους μεταφοράς, στις αγορές/στα εμπορικά κέντρα και στις τοπικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις.
Επιπλέον, ξενοδοχεία, κλαμπ, εστιατόρια, χώροι λατρείας, πάρκα, εκδηλώσεις υψηλού προφίλ, εκπαιδευτικά ιδρύματα, αεροδρόμια και άλλοι εύκολοι στόχοι παραμένουν θέσεις προτεραιότητας για πιθανές επιθέσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης