Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανοί γερουσιαστές ζητούν την επιβολή κυρώσεων σε αξιωματούχους της Βενεζουέλας

Αμερικανοί γερουσιαστές ζητούν την επιβολή κυρώσεων σε αξιωματούχους της Βενεζουέλας
Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα
Πρόταση νόμου, που θα προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε αξιωματούχους της Βενεζουέλας αναμένεται να καταθέσουν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί Γερουσιαστές στο αμερικανικό νομοθετικό σώμα.
Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα και κυρώσεις σε βάρος αξιωματούχων, που ευθύνονται για «υπονόμευση της δημοκρατίας ή που εμπλέκονται σε σκάνδαλα διαφθορά», όπως ανέφεραν γερουσιαστές στο Reuters.
Το σχέδιο νόμου θα προβλέπει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων στη Βενεζουέλα ενώ οι γερουσιαστές ζητούν από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ να διερευνήσουν τη συμμετοχή αξιωματούχων της Λατινοαμερικανικής χώρας σε   σκάνδαλα διαφθοράς και στο εμπόριο ναρκωτικών.  
Επίσης οι γερουσιαστές καλούν τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να παρεμποδίσει την Rosneft, την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας, να αποκτήσει τον έλεγχο οποιασδήποτε αμερικανικής ενεργειακής υποδομής στη Βενεζουέλα.
Η Rosneft κερδίζει έδαφος στη χώρα αυτή, καθώς αντιμετωπίζει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα.
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας, PDVSA, παραχώρησε το 2016 το 49,9% των μετοχών της στην θυγατρική της, Citgo, ως εγγύηση για τη λήψη δανείων από τη Rosneft.
Συνολικά, η Rosneft έχει χορηγήσει στη PDVSA δάνεια μεταξύ 4 δισεκατομμυρίων και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης