Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Ο Macron ως πρόεδρος της Γαλλίας θα ευνοήσει την Ελλάδα και θα στηρίξει τις ελληνικές θέσεις

Moscovici: Ο Macron ως πρόεδρος της Γαλλίας θα ευνοήσει την Ελλάδα και θα στηρίξει τις ελληνικές θέσεις
Το να είσαι φίλος της Ελλάδας σημαίνει να ενθαρρύνεις τις υποχρεώσεις και τις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις μαζί με την αλληλεγγύη των εταίρων της
«Ο Macron θα στηρίξει την Ελλάδα και θα είναι ένας Πρόεδρος σύμμαχος της Αθήνας» δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για οικονομικές υποθέσεις Pierre Moscovici.
Μιλώντας στο ΑΠΕ ο γάλλος επίτροπος εξέφρασε την πεποίθησή του πως η εκλογή Macron στην προεδρία της Γαλλίας θα ευνοήσει την Ελλάδα και θα στηρίξει τις ελληνικές θέσεις».
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με τον Macron, ναι η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει στη Γαλλία μια χώρα φίλη, έναν Πρόεδρο φίλο και μία κυβέρνηση φίλη και να γιατί αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές για τους Έλληνες».
Ο Moscovici υπογράμμισε ότι στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον Macron για το ελληνικό πρόγραμμα όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Hollande.
«Η Γαλλία είναι μια χώρα φίλη της Ελλάδας. Και θα μείνει».
Λίγες μόνο ημέρες μετά την προδιαγραφόμενη συμφωνία για την αξιολόγηση στο Eurogroup η τοποθέτηση του Moscovici αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς προδιαγράφει τη στάση που θα κρατήσει και για την ελάφρυνση του χρέους η δεύτερη οικονομική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γαλλία.
Ο Moscovici τόνισε μάλιστα πως «το να είσαι φίλος της Ελλάδας σημαίνει από την μία να ενθαρρύνεις τις υποχρεώσεις και τις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος αλλά χρειάζεται επίσης από την άλλη και η αλληλεγγύη των εταίρων της».
«Οι αυριανές (7/5) εκλογές στη Γαλλία είναι σημαντικές για την Ελλάδα και για όλους τους Ευρωπαίους.
Στον δεύτερο γύρο υπάρχει μια κατάσταση σχεδόν γραφική, μεταξύ μίας υποψήφιας που θέλει να καταστρέψει την Ευρώπη, που θέλει να βγάλει την Γαλλία από το Ευρώ και ενός υποψήφιου φιλο-ευρωπαίου και υποστηρικτή του ευρώ.
Συνεπώς όλοι οι ρεπουμπλικάνοι, όλοι οι Γάλλοι δημοκράτες όποια και αν είναι η πολιτική τους συμπάθεια θα πρέπει να κινητοποιηθούν κατά του Εθνικού Μετώπου και αυτό δικαιολογεί την παρουσία μου εδώ». υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης