Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περιορισμούς σε Google και Amazon εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού

Περιορισμούς σε Google και Amazon εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού
Καταγγελίες από μικρές επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τις ψηφιακές πλατφόρμες
Οι ψηφιακές πλατφόρμες όπως η Amazon, η Google, ή η TripAdvisor, πιθανόν να υποστούν περιοριστικούς όρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη διαχείριση των εταιρειών τους.
Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΕ σκέφτεται να ορίσει νέους κανόνες που θα εμποδίζει τις εν λόγω ψηφιακές πλατφόρμες να εφαρμόζουν μη δίκαιους όρους στις μικρές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους, για να πουλούν ή να προβάλουν τα προϊόντα τους.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα ανάφερε πως θέλει να ασχοληθεί με καταγγελίες που έχουν μεταφερθεί από τις μικρές επιχειρήσεις, που κάνουν λόγω για μονομερής αλλαγές στα υπάρχοντα συμβόλαια, έλλειψη πρόσβασης σε ουσιαστικές πωλήσεις, αλλά και αδιαφάνεια όσον αφορά τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.
Οι εταιρείες αυτές επίσης αναφέρουν πως δεν λαμβάνουν αποζημιώσεις όταν έχουν διαφωνίες ή αντιδικίες με τις πλατφόρμες.
"Είναι ξεκάθαρο για μας ότι οι συγκριμένες πλατφόρμες κρατούν τα κλειδιά στις σχέσεις με τις μικρές εταιρείες και αυτό δημιουργεί συγκεκριμένα προβλήματα" είπε ο Jörgen Gren ένας υψηλά υφιστάμενος της ΕΕ μέλος της πρωτοβουλίας αυτής.
Η επιτροπή πάντως έχει την πρόθεση να ασχοληθεί διεξοδικά με την υπόθεση, αποφασίζοντας στο τέλος του χρόνου αν χρειάζεται καινούργια νομοθεσία.
Από τις Βρυξέλλες πάντως έχουν υψωθεί φωνές για την επιχειρηματική διαφάνεια στις πλατφόρμες από τον περασμένο Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης