Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wells Fargo: Η μέτρια παγκόσμια ανάπτυξη θα συνεχιστεί, λόγω γεωπολιτικών ρίσκων

tags :
Wells Fargo: Η μέτρια παγκόσμια ανάπτυξη θα συνεχιστεί, λόγω γεωπολιτικών ρίσκων
Η Ε.Κ.Τ. ίσως μειώσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αργότερα μέσα στο 2017, ωστόσο είναι απίθανο να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι τα τέλη του 2018
Η μέτρια οικονομική ανάκαμψη σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να συνεχιστεί και τα αμέσως επόμενο τρίμηνα, εκτιμά σε σχετικό της σημείωμα η Wells Fargo, επικαλούμενη το αυξημένο γεωπολιτικό ρίσκο.
Με βάση τα μέχρι στιγμής οικονομικά στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, το κινεζικό ΑΕΠ (το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο) αυξήθηκε, σε ετήσια βάση, κατά 6,9% το α’ 3μηνο 2017, με την αντίστοιχη επίδοση για την Ευρωζώνη να κυμαίνεται στο 2%.
Την ίδια στιγμή, τα επίπεδα πληθωρισμού που παρατηρήθηκαν στις μεγαλύτερες οικονομίες δε σημείωσαν ιδιαίτερη αύξηση, οδηγώντας την αμερικανική τράπεζα στο συμπέρασμα ότι οι Κεντρικές Τραπέζης θα διατηρήσουν τη χαλαρή νομισματική πολιτική που ακολουθούν.
Η Ε.Κ.Τ. ίσως μειώσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (αγορά 60 δισ. ευρώ ομολόγων μηνιαίως), αργότερα μέσα στο 2017, ωστόσο είναι απίθανο να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι τα τέλη του 2018, εκτιμά η Wells Fargo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης