Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Μόλις το 29% των Αμερικανών εγκρίνει την απομάκρυνση του Comey από τον Trump

Δημοσκόπηση: Μόλις το 29% των  Αμερικανών εγκρίνει την απομάκρυνση του Comey από τον Trump
Σε μία άλλη δημοσκόπηση της Morning Consult για το Politico, το 62% των Ρεπουμπλικάνων και μόνο το 16% των Δημοκρατικών πιστεύουν ότι το Trump είχε δίκιο να απομακρύνει τον Comey
Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ να  απομακρύνει τον διευθυντή του FBI James Comey δεν έχει κερδίσει πολλούς υποστηρικτές μεταξύ των Αμερικανών ψηφοφόρων ενώ δεν έχει επηρεάσει σημαντικά τη δημοτικότητα του Donald Trump σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση για το NBC και τη Wall Street Journal.
Mόνο το 29% των Αμερικανών εγκρίνει την απόφαση του Trump να αποπέμψει τον Comey, σε σύγκριση με το 38% που αποδοκιμάζουν.  Το 32% των ερωτηθέντων της έρευνας δεν εξέφρασε άποψη.
Η δημοτικότητα του Trump δεν φάνηκε να επηρεάζεται σημαντικά από την έρευνα του Comey και βρίσκεται μία μονάδα κάτω στο 39%, σε σχέση με την έρευνα του Απριλίου 2017.
Το 61% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι με την απόφαση του Trump περί απομάκρυνσης του Comey δεν άλλαξε άποψη για τον πρόεδρο, το 30% των ερωτηθέντων είπε πως τώρα έχει  χειρότερη εντύπωση για τον Trump, ενώ μόλις το 6% επικροτεί την κίνηση του Αμερικανού προέδρου.
Σε μία άλλη δημοσκόπηση της Morning Consult για το Politico, το 62% των Ρεπουμπλικάνων και μόνο το 16% των Δημοκρατικών πιστεύουν ότι το Trump είχε δίκιο να απομακρύνει τον Comey.
Το 58% των Ρεπουμπλικάνων και μόλις το 9% των Δημοκρατικών δήλωσαν στο NBC ότι ενέκριναν την απόφαση του Trump.
Πάντωως σε δημοσκόπηση που διεξήχθη τον Απρίλιο 2017, οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι στην αποπομπή του Comey.
Η δημοσκόπηση του Απριλίου διαπίστωσε ότι το 31% των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων υποστήριξε μία πιθανή τότε απομάκρυνση των πρώην πια διευθυντή του FBI, σε σύγκριση με το 22% των Δημοκρατικών.
Ωστόσο, η δημοσκόπηση της Politico διαπίστωσε ότι οι ερωτηθέντες είχαν περισσότερες δυνατότητες να δηλώσουν πως η απόφαση του Trump ήταν λανθασμένη αφού ενημερώθηκαν ότι το FBI διερευνά έρευνα για πιθανές παρεμβάσεις της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016 και διασυνδέσεις του προέδρου των ΗΠΑ με Ρώσους αξιωματούχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης