Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Elon Musk παραδέχτηκε ότι η μετοχή της Tesla είναι εκτός ελέγχου

tags :
Ο Elon Musk παραδέχτηκε ότι η μετοχή της Tesla είναι εκτός ελέγχου
Η τιμή της μετοχή τηςTesla αυξήθηκε το 45% φέτος, φθάνοντας σε υψηλό επίπεδο στις 10 Μαΐου
Οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο λένε ότι η κεφαλαιοποίηση της Tesla πρέπει να να ξεπερνά τα 50 δισ. δολάρια.
Ωστόσο ο Elon Musk έχει αντίθετη άποψη.
"Πιστεύω ότι η κεφαλαιοποίηση της Tesla είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα έπρεπε να είναι", ανέφερε σε συνέντευξή του στο Guardian, επισημαίνοντας ότι η εταιρεία του παράγει μόνο 1% της συνολικής παραγωγής της GM. "Είμαστε μια εταιρία που χάνει χρήματα."
"Δεν πρόκειται για κάποια κατάσταση όπου, για παράδειγμα, είμαστε απλά άπληστοι καπιταλιστές που αποφάσισαν να σπάσουν τα δεσμά της ασφάλειας για να έχουν περισσότερα κέρδη και μερίσματα και κάτι τέτοιο", συνέχισε. "Είναι απλώς ένα ζήτημα πόσα χρήματα χάνουμε και πώς επιβιώνουμε."
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Elon Musk έχει εκφράσει αυτές τις απόψεις.
Είπε σχεδόν το ίδιο πράγμα τον Οκτώβριο του 2013 στο Λονδίνο.
Ωστόσο, σε ένα tweet του τον Απρίλιο, ο Elon Musk υπερασπίστηκε την αποτίμηση της εταιρείας μακροπρόθεσμα. Απαντώντας σε ισχυρισμούς ότι οι μετοχές της εταιρίας είναι υπερτιμημένες είπε ότι «η Tesla είναι υπερβολικά υπερτιμημένη εάν βασιστούμε στο παρελθόν, αλλά αυτό είναι άσχετο.» Η τιμή των μετοχών αντιπροσωπεύει τις μελλοντικές ταμειακές ροές προσαρμοσμένες σε κίνδυνο.
Η τιμή της μετοχή τηςTesla αυξήθηκε το 45% φέτος, φθάνοντας σε υψηλό επίπεδο στις 10 Μαΐου, ενώ υποχώρησε 5% στις 4 Μαΐου, μετά από μια έκθεση που έδειξε ότι έχασεχρηματικά 623 εκατ. δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης