Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή κριτική στη διοίκηση της Deutsche Bank από τους μετόχους - Υψηλοί τόνοι στην γενική συνέλευση

tags :
Σκληρή κριτική στη διοίκηση της Deutsche Bank από τους μετόχους - Υψηλοί τόνοι στην γενική συνέλευση
Ωστόσο υποστήριξαν όλες τις προτάσεις που είχε θέσει η διοίκηση της τράπεζας και απέρριψαν το αίτημα ενός μετόχου για τρεις ειδικούς ελέγχους
Σκληρή κριτική δέχθηκαν τα μεγαλοστελέχη της Deutsche Bank από τους μετόχους κατά την ετήσια γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Φραγκφούρτη.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας πέρασε ένα ταραχώδες 2016, με αποκορύφωμα τη δραματική πτώση της τιμής των μετοχών της τον Σεπτέμβριο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για το κατά πόσο η Deutsche είχε επαρκή κεφάλαια για να αποπληρώσει τα πρόστιμα που της επέβαλλαν οι αμερικανικές αρχές για το θέμα των ενυπόθηκων δανείων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίση του 2007.
Ωστόσο η Deutsche Bank κατάφερε να διευθετήσει τις κατηγορίες από τις ΗΠΑ πληρώνοντας τελικά πολύ λιγότερο πρόστιμο και τον Απρίλιο κατάφερε να αντλήσει κεφάλαια ύψους 8 δισ. συρώ σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι φόβοι για την οικονομική της επάρκεια.
Όμως, κατά την ετήσια συνεδρίαση της τράπεζας, οι μέτοχοι εξέφρασαν σφόδρα την απογοήτευσή τους για την απόδοση της τράπεζας.
Ο Klaus Nieding, από την ένωση μετόχων της DSW, δήλωσε ότι η Deutsche είχε υπομείνει "10 χαμένα χρόνια".
"Η τραγωδία της κατάστασης είναι αυτή.
Ως επί το πλείστον, οι αντίπαλοί μας αντιμετώπισαν πολύ πιο γρήγορα τις συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Ήταν σε θέση να επικεντρωθούν στην οικοδόμηση των επιχειρήσεων ξανά », είπε. "Σε αντίθεση με εμάς που ψάχνουμε για τη σωστή στρατηγική για το μέλλον".
Ο Ingo Speich, διευθυντής χαρτοφυλακίου στην Union Investment, ένας από τους κορυφαίους 25 επενδυτές στη Deutsche Bank, δήλωσε ότι η ανώτατη διοίκηση της τράπεζας είχε κάνει "καλή δουλειά σε ένα πολύ δύσκολο έτος", αλλά η εξέλιξη της τιμής της μετοχής ήταν μια "καταστροφή" Υπήρξε ένα "τεράστιο χάσμα μεταξύ των προθέσεων και της πραγματικότητας της".
"Έχουμε την εντύπωση ότι ορισμένα τμήματα της νέας στρατηγικής καταρτίστηκαν εν πτήσει και βασίζονται σε υπερβολικά αισιόδοξες υποθέσεις", ανέφερε.
"Πώς σκοπεύετε να κερδίσετε μερίδιο αγοράς στην επενδυτική τραπεζική; Πώς θα γίνετε πιο κερδοφόροι στην παραδοσιακά πολύ ανταγωνιστική και χαμηλού περιθωρίου γερμανική λιανική τραπεζική;"
"Μια στρατηγική αξίζει να διαρκέσει περισσότερο από 12 μήνες", πρόσθεσε, σε σχέση με τις συχνές στρατηγικές προσαρμογές της Deutsche Bank. "Το πιο σημαντικό πράγμα τώρα είναι ότι η ηρεμία επιστρέφει στην τράπεζα, έτσι ώστε το προσωπικό της να μπορεί να στραφεί περισσότερο στους πελάτες πάλι."
Ωστόσο, παρά την κριτική τους, οι μέτοχοι υποστήριξαν όλες τις προτάσεις που είχε θέσει η διοίκηση της Deutsche Bank στην ημερήσια διάταξη και απέρριψαν το αίτημα ενός μετόχου για τρεις ειδικούς ελέγχους.
Ο Paul Achleitner, ο οποίος επανεξελέγη για δεύτερη πενταετή θητεία ως πρόεδρος, αναγνώρισε ότι το προσωπικό της Deutsche Bank έχει «δοκιμαστεί όπως ποτέ» πέρυσι, αλλά δήλωσε ότι ελπίζει ότι το 2016 θα αποτελέσει «σημείο καμπής».
"Σημαντικές προκλήσεις παραμένουν. Ωστόσο, τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε αντιμετωπίστηκαν και διορθώνονται συστηματικά », δήλωσε ο κ. Achleitner.
Ο κ. John Cryan, διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε ότι η αύξηση κεφαλαίου έδωσε στην Deutsche Bank την δυνατότητα να επιστρέψει στην ανάπτυξη και ότι εργάζεται επίσης για να αποκαταστήσει τη φήμη της.
«Η Deutsche Bank θα πρέπει για άλλη μια φορά να υποστηρίζει την ακεραιότητα και την αξιοπιστία τα οποία είναι στοιχεία μη διαπραγματεύσιμα».
Ο κ. Achleitner δήλωσε επίσης ότι η Deutsche Bank έλαβε "εκτεταμένες νομικές συμβουλές" σχετικά με το αν τα πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου φέρουν "προσωπική ή συλλογική ευθύνη" για παρaπτώματα κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
"Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει οριστικό συμπέρασμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης