Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μετοχή της Amazon ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 1.000 δολαρίων

tags :
Η μετοχή της Amazon ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 1.000 δολαρίων
Ακολουθεί απόλ κοντά η μετοχή της Alphabet στα 990 δολάρια
Ο αγώνας μεταξύ των μετοχών της Alphabet και της Amazon για το κρίσιμο οριο των 1.000 δολαρίων βρήκε νικητή την εταιρία του Jef Bezos.
Οι μετοχές της Amazon ξεπέρασαν το όριο των 1.000 δολαρίων ανά μετοχή την Τρίτη, για πρώτη φορά και πλέον βρίσκονται πολύ μακριά από το χαμηλό των 52 εβδομάδων στα 682,12 δολαρίων.
Σύμφωνα με το FactSet, μόνο 14 άλλες αμερικανικές μετοχές έχουν σπάσει το όριο των 1.000 δολαρίων και η μόνη άλλη τεχνολογική εταιρεία στο είναι ο Όμιλος Priceline, η μετοχή του οποίου διαπραγματεύεται στα 1.865 δολάρια ανά μετοχή.
Η μετοχή της Amazon έχει κάνει split τρεις φορές από την δημόσια εγγραφή της το 1997.
Με την μετοχή της Amazon να έχει ξεπεράσει τα 1.000 δολάρια αναά μετοχή, εάν δεν είχαν γίνει τα split των μετοχών της, η τιμή τους θα ισοδυναμούσε με 12.000 δολάρια ανά μετοχή.
Η Amazon υπερέβη τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα τέλη Απριλίου όταν ανακοίνωσε έσοδα ύψους 35,7 δισ. δολαρίων και κέρδος ανά μετοχή 1,48 δολαρίων.
Η Amazon ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 23% κατά τη διάρκεια του τριμήνου και ότι οι πωλήσεις των υπηρεσιών της Amazon Web Services αυξήθηκαν κατά 42%, δείχνοντας αυξημένη ζήτηση για τις υπηρεσίες cloud services.
Οι μετοχές της Alphabet δεν βρίσκονται πολύ πίσω, καθώς διαπραγματεύονται πάνω από τα 990 δολάρια ανά μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης