Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vivendi: «Πράσινο φως» από Ε.Ε. για την απόκτηση του ελέγχου της Telecom Italia

Vivendi: «Πράσινο φως» από Ε.Ε. για την απόκτηση του ελέγχου της Telecom Italia
Μετά τη δέσμευση πώλησης του πλειοψηφικού μεριδίου της Telecom Italia στον όμιλο ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών Persidera
Την έγκριση της αντιμονοπωλιακής ρυθμιστικής αρχής της Ε.Ε. για το σχέδιό του να αποκτήσει τον έλεγχο της Telecom Italia, έλαβε σήμερα (30/05/2017) ο γαλλικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Vivendi, μετά τη δέσμευση πώλησης του πλειοψηφικού μεριδίου της ιταλικής εταιρείας στον όμιλο ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών Persidera.
Η προσφορά πώλησης περιουσιακών στοιχείων ήρθε όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε ανησυχίες ότι η Vivendi ενδέχεται να αυξήσει τις τιμές που χρεώνονται στα τηλεοπτικά κανάλια για χονδρική πρόσβαση στα ψηφιακά επίγεια τηλεοπτικά δίκτυα μετά τη συμφωνία με την Telecom Italia.
«Για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες περί ανταγωνισμού που εντοπίστηκαν από την Επιτροπή, η Vivendi δεσμεύτηκε να εκχωρήσει το μερίδιο της Telecom Italia στην Persidera», δήλωσε ο εντεταλμένος της Ε.Ε. για τον ανταγωνισμό.
Σημειώνεται ότι το «πράσινο φως» της Ε.Ε. δεν έχει σχέση με την εντολή της ιταλικής ρυθμιστικής αρχής (AGCOM) στη Vivendi να μειώσει το μερίδιό της είτε στην Telecom Italia είτε στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Mediaset.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης