Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Παρέμβαση του Οργανισμού Αμερικάνικων Κρατών (ΟΑS) για τη Βενεζουέλα θα επιδιώξει το Μεξικό

Reuters: Παρέμβαση του Οργανισμού Αμερικάνικων Κρατών (ΟΑS) για τη Βενεζουέλα θα επιδιώξει το Μεξικό
Μέσω ενός ψηφίσματος, που θα πρέπει να υιοθετήσουν 24 από τα 34 κράτη μέλη του OAS για να τελειώσει η βία και να αρχίσει ο διάλογος στη Βενεζουέλα
Το Μεξικό ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει τη λύση του Οργανισμού Αμερικάνικων Κρατών (ΟΑS) για να μπει ένα τέλος στη βία, που έχει οδηγήσει σε 60 θανάτους στη Βενεζουέλα, όπως μεταδίδει το Reuters.
"Η λύση OAS για τη Βενεζουέλα θα δείξει την ανησυχία μας για την ακύρωση των εκλογών, την έλλειψη σεβασμού προς την Εθνοσυνέλευση, την ύπαρξη πολιτικών κρατούμενων, τη χρήση στρατιωτικών δικαστηρίων για δίκες πολιτών" ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού.
Με τη διεθνή πίεση προς την κυβέρνηση Maduro να αυξάνεται, οι υπουργοί Εξωτερικών των 64 κρατών μελών του OAS συναντήθηκαν την περασμένη Τετάρτη 31/5 στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν το θέμα της Βενεζουέλας.
Η συνάντηση διακόπηκε όταν ο αντιπρόσωπος από τις Μπαχάμες, που εκπροσωπούσε την Κοινότητα της Καραϊβικής (Caricom) πρότεινε την αναβολή της και τη διεξαγωγή νέας συνάντησης των μόνιμων αντιπροσώπων του OAS για να συζητήσουν τις προτάσεις τους.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού είπε ότι θα εργαστεί για ένα ψήφισμα που θα συγκεντρώσει αρκετές ψήφους, τουλάχιστον 24 επί συνόλου 34 στη γενική συνέλευση του OAS που θα πραγματοποιηθεί στις 19-21 Ιουνίου στην παραθαλάσσια πόλη της χώρας του Κανκούν, η οποία βρέχεται από την Καραϊβική.
Ο Μεξικάνος υπουργός ανέφερε ότι το ψήφισμα θα ζητά να μπει ένα τέλος στη βία και τα αντίπαλα κόμματα να λύσουν της διαφορές τους μέσω διαλόγου.
Οι δύο μήνες διαδηλώσεων ενάντια στην κυβέρνηση Maduro από την αντιπολίτευση, που ζητάει εκλογές, απελευθέρωση των ακτιβιστών που είναι φυλακισμένοι και ξένη ανθρωπιστική βοήθεια, έχουν διχάσει τη χώρα της Νότιας Αμερικής.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Luis Videgeray είχε πει την Τρίτη 30/5 ότι η Βενεζουέλα δεν είναι πια μία λειτουργική δημοκρατία.
Αυτό οδήγησε τον ομόλογό του της Βενεζουέλας Delcy Rodriguez να γράψει στο Twitter για "ανήθικους ισχυρισμούς".
Ο Videgeray έχει επικριθεί πολύ από την κυβέρνηση του Maduro, αλλά παρόλα αυτά έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά εργαλεία για μία ειρηνική και πολιτική συμφωνία που θα βάλει τέλος στην αιματοχυσία στη Βενεζουέλα.
"Το Μεξικό δεν θα απαντήσει σε αυτά τα απογοητευτικά σχόλια και δεν θα αλλάξει τη θέση του για την κατάσταση στη Βενεζουέλα" κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών Videgeray.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης