Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για τρομοκρατία - Κανονικά η διεξαγωγή του φεστιβάλ

Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για τρομοκρατία - Κανονικά η διεξαγωγή του φεστιβάλ
Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο έρευνας για αδιευκρίνιστη τρομοκρατική απειλή σε συναυλία ροκ στη Νυρεμβέργη
(upd) Κανονικά θα διεξαχθεί το υπαίθριο φεστιβάλ Rock am Ring στην Κεντρική Γερμανία, το οποίο διεκόπη την Παρασκευή 2/6, όταν η αστυνομία ανακοίνωσε πως υπάρχει συγκεκριμένη τρομοκρατική απειλή.
Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές του φεστιβάλ στον ιστότοπό τους, αυτό θα γίνει κανονικά, διότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.
Οι έρευνες της αστυνομίας , όπως ανακοίνωσε σήμερα, στον χώρο που διεξάγεται το φεστιβάλ, σε  σημείο κοντά στο Κόμπλεντς στο κρατίδιο Ρηνανία - Παλατινάτο της νοτιοδυτικής Γερμανίας, έχουν ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, μετά «από ενδελεχή έρευνα σε όλο τον χώρο του φεστιβάλ δεν επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες για επικείμενο κίνδυνο» και η αστυνομία «έδωσε το πράσινο φως για την επανέναρξη των εργασιών τοποθέτησης του εξοπλισμού».

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Στη σύλληψη δύο ανδρών προέβη η γερμανική αστυνομία στο κρατίδιο της Έσσης, στην κεντρική Γερμανία, στο πλαίσιο έρευνας για αδιευκρίνιστη τρομοκρατική απειλή σε συναυλία ροκ στη Νυρεμβέργη, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Οι ύποπτοι, σύμφωνα με την εφημερίδα Welt, εργάζονταν για μια εταιρεία που βοήθησε στη διοργάνωση του ετήσιου υπαίθριου φεστιβάλ Rock am Ring και μάλιστα, ο ένας εξ αυτών φέρεται ότι ανήκει στην υπερσυντηρητική κίνηση των σαλαφιστών μουσουλμάνων.
Σημειώνεται ότι το φεστιβάλ Rock am Ring διακόπηκε την Παρασκευή (2/6) το βράδυ, καθώς η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπάρχει συγκεκριμένη τρομοκρατική απειλή , με συνέπεια περίπου 90.000 άτομα που θα παρακολουθούσαν το φεστιβάλ να επιστρέψουν σε καταυλισμούς έξω από το χώρο της συναυλίας.
Πάντως, η τριήμερη συναυλία επρόκειτο να διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, ενώ η σχετική απόφαση για το εάν θα συνεχιστεί το φεστιβάλ που διεκόπη, θα αποφασιστεί σήμερα.

(Πρώτη ενημέρωση 09:26, Σάββατο 3 Ιουνίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης