Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Η επίθεση στο Ιράν καταδεικνύει την ανάγκη ενότητας στην καταπολεμηση της τρομοκρατίας

Κρεμλίνο: Η επίθεση στο Ιράν καταδεικνύει την ανάγκη ενότητας στην καταπολεμηση της τρομοκρατίας
Οι δηλώσεις του εκρποσώπου του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, μαρτυρούν την ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ των εθνών του αραβικού κόσμου
Στην ανάγκη μίας ενωμένης προσπάθειας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αναφέρθηκε σήμερα (7/6) το Κρεμλίνο, με αφορμή τη διπλή επίθεση που έλαβε χώρα στην Τεχεράνη του Ιράν νωρίτερα εντός της ημέρας.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, δήλωσε ότι η διπλή ένοπλη επίθεση στην Τεχεράνη καταδεικνύει την ανάγκη να υπάρξει μία κοινή προσπάθεια από όλες τις χώρες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, γεγονός που σημαίνει παράλληλα και τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των μουσουλμανικών εθνών.
Τα σχόλια του Peskov μάλιστα έρχονται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία οι χώρες του Κόλπου βρίσκονται σε μία περίοδο σημαντικής κρίσης, μετά τον εμπορικό και διπλωματικό αποκλεισμό του Κατάρ από ορισμένες χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Σαουδική Αραβία.
Η ανάγκη για μεγαλύτερη διεθνή συνεργασία στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους αποτελεί εδώ και αρκετό καιρό επιθυμία του ρώσου προέδρου Vladimir Putin, με την πλευρά της Μόσχας ωστόσο να δηλώνει προβληματισμένη από την απροθυμία της Ουάσινγκτον να συνεργαστεί για το εν λόγω ζήτημα.
Παράλληλα, ο Peskov κλήθηκε να σχολιάσει και τα δημοσιεύματα που θέλουν να έχει οριστεί ημερομηνία συνάντησης μεταξύ του Putin και του αμερικανού ομολόγου του, Donald Trump, διαψεύδοντας ουσιαστικά τους εν λόγω ισχυρισμούς.
«Υπάρχει πιθανότητα να λάβει χώρα μία συνάντηση κατά τη διάρκεια της συνόδου των G20 στη Γερμανία τον Ιούλιο, ωστόσο δεν έχει οριστεί ακόμα κάποια ημερομηνία, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχέδια για οποιαδήποτε κοινή δήλωση», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του προεδρικού εκπροσώπου.
Επιπλέον, ο Peskov διέψευσε και τις εικασίες που αφορούν πιθανή επαναγορά του μεριδίου της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft από το Κατάρ, χαρακτηρίζοντας τους εν λόγω υπαινιγμούς ως «αδύνατους και λανθασμένους», δεδομένης μάλιστα και της τρέχουσας κατάστασης που λαμβάνει χώρα στον Κόλπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης