Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pimco: Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ίσως υποχωρήσει κάτω του ορίου του 2%

Pimco: Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ίσως υποχωρήσει κάτω του ορίου του 2%
Καθώς μειώνονται οι πληθωριστικές προσδοκίες, προκαλώντας αμφιβολίες σχετικά τις κινήσεις της Fed
Ο Dan Ivascyn της Pimco γίνεται ο τελευταίος από μια μικρή αλλά ολοένα και αυξανόμενη ομάδα επενδυτών και αναλυτών που εικάζουν ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ενδέχεται να υποχωρήσει κάτω του ορίου του 2%.
«Αργότερα φέτος, πιστεύουμε ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί χαμηλότερα - η Fed θα συνεχίσει να είναι πολύ προσεκτική», δήλωσε ο Ivascyn, παγκόσμιος επικεφαλής επενδύσεων στην Pacific Investment Management Co. (PIMCO), σε μια συνέντευξή του στη σύνοδο «Bloomberg Invest New York» αυτή την εβδομάδα.
«Μπορώ να δω ένα σενάριο όπου το επιτόκιο του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου θα υποχωρήσει στο 1,5% και πάλι», δήλωσε.
Αυτό θα αποτελούσε ένα επίπεδο που δεν έχει παρατηρηθεί από τον Αύγουστο του 2016, σημειώνει το «Bloomberg».
Στο ίδιο «στρατόπεδο» και ο Steven Major, επικεφαλής έρευνας σταθερού εισοδήματος στην HSBC Holdings, ο οποίος προβλέπει μια απόδοση στο 1,9% στο τέλος του έτους.
Ο Yusuke Ito, διαχειριστής ομολόγων της Asset Management One στο Τόκιο, έχει μια παρόμοια άποψη.
Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ έχουν πέσει κάτω από το 2,2% από το υψηλό φετινό υψηλό του 2,63% τον Μάρτιο του 2017, καθώς οι συναλλαγές ανταπόδοσης που τροφοδοτούνται από τον Trump έχουν ξεπεραστεί.
Τώρα, οι πληθωριστικές προσδοκίες μειώνονται, προκαλώντας αμφιβολίες σχετικά με το αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια τόσο πολύ όσο προβλέπει τώρα και να συρρικνώσει ταυτόχρονα τον ισολογισμό της.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης