Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Συνάντηση της May με την επικεφαλής του DUP την Τρίτη 13/6 στο Λονδίνο για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Skynews: Συνάντηση της May με την επικεφαλής του DUP την Τρίτη 13/6 στο Λονδίνο για τον σχηματισμό κυβέρνησης
H επικεφαλής του DUP, Αrlene Foster,δήλωσε ότι θα λειτουργήσει με γνώμονα το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου και της Β. Ιρλανδίας ειδικότερα
Η Theresa May θα συναντήσει την επικεφαλής του κόμματος DUP της Βόρειας Ιρλανδίας, Arlene Foster, την Τρίτη 13/6 μετά τη λανθασμένη ανακοίνωση από τους Συντηρητικούς για συμφωνία, όπως αναφέρει το Skynews.
H Foster δήλωσε στο Skynews ότι υπάρχουν πολύ καλές συζητήσεις σε εξέλιξη με τον Gavin Williamson, που έστειλε η πρωθυπουργός στην πρωτεύουσα της Β. Ιρλανδία Μπέλφαστ για να διαπραγματευτεί μία συμφωνία που θα διατηρήσει τους Συντηρητικούς στην εξουσία.
Πρόσθεσε, δε, ότι θα συνεχίσει τις συζητήσεις που θα φέρουν σταθερότητα στη χώρα με την Theresa May την Τρίτη 13/6 στο Λονδίνο.
Όλα αυτά συνέβησαν μετά την άρνηση του DUP ότι υπάρχει συμφωνία με τους Συντηρητικούς.
Όσο για την προσέγγιση του DUP στις συζητήσεις, η Arlene Foster είπε ότι "θα διαπραγματευτούμε με γνώμονα το συμφέρον του έθνους και θα κάνουμε αυτό που είναι σωστό για το Ηνωμένο Βασίλειο ως σύνολο, αλλά και για τη Β. Ιρλανδία ειδικότερα".
"Έχουν ακουστεί πολλές υπερβολές για το DUP από την Πέμπτη 8/6 και από ανθρώπους που δεν ξέρουν τι πρεσβεύει το κόμμα μας, οπότε για να είμαι ξεκάθαρη θα δράσουμε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον" συνέχισε η ίδια.
"Θέλουμε να κάνουμε αυτό που είναι καλό για το Ηνωμένο Βασίλειο και που θα φέρει σταθερότητα στην κυβέρνηση".
Μερικοί Συντηρητικοί, μεταξύ των οποίων και η Ruth Davidson απο τη Σκωτία δεν είναι χαρούμενοι με την προοπτική μίας συνεργασίας με το DUP, εξαιτίας της αντίθεσής του στον γάμο των ομοφυλόφιλων και τις αμβλώσεις.
Επικρίνοντας ξεκάθαρα αυτό το ενδεχόμενο η Davidson επισύναψε στο Twitter ένα link από ομιλία που έκανε στο Μπέλφαστ υπέρ της ισότητας στον γάμο.
Αργότερα είπε ότι ζήτησε τη διαβεβαίωση της πρωθυπουργού για τα δικαιώματα της LGBTI κοινότητας.
"Ήμουν ξεκάθαρη με τη Μay και της είπα ότι κάποια πράγματα μετρούν περισσότερο για μένα από ό,τι το κόμμα".
"Ένα από αυτά είναι η χώρα, ένα άλλο τα δικαιώματα της LGBTI κοινότητας".
"Ζήτησα μία κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι οποιαδήποτε συμφωνία με το DUP δεν θα έχει καμία επίπτωση σε αυτά τα δικαιώματα της LGBTI κοινότητας και ότι θα κάνουμε προσπάθεια να τα επεκτείνουμε και πέρα από τη Βρετανία στη Βόρεια Ιρλανδία".
Ερωτώμενος για τη θέση του DUP σχετικά με τα δικαιώματα της LGBTI κοινότητας ο υπουργός Άμυνας Μichael Fallon είπε ότι "δεν τη συμμεριζόμαστε και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε".
"Θα μας στηρίξουν στα μεγάλα και σημαντικά θέματα" συμπλήρωσε ο ίδιος στην εκπομπή του Andrew Marr στο ΒΒC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης