Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Cosco προσφέρει 6,3 δισ.δολάρια για την εξαγορά της Orient Overseas International

tags :
H Cosco προσφέρει 6,3 δισ.δολάρια για την εξαγορά της Orient Overseas International
Εάν η  συμφωνία λάβει την τελική έγκριση η Cosco θα καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως
Το ποσό των 6,3 δισ.δολαρίων για την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Orient Overseas International προσφέρει η Cosco.
Εάν η  συμφωνία λάβει την τελική έγκριση η Cosco θα καταστεί η τρίτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως μετά τη Maersk Line από τη Δανία και τη Mediterranean Shipping Company από την Ελβετία.
Η προτεινόμενη συμφωνία είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα  συγχωνεύσεων και εξαγορών στην παγκόσμια ναυτιλία εμπορευματοκιβωτίων που άφησε  έξι κορυφαίες  εταιρείες να ελέγχουν το 63% της αγοράς.
Η Orient Overseas International  ελέγχει μέχρι στιγμής το 2,7% της παγκόσμιας αγοράς.
Η Cosco, που προσφέρει 78,67 δολάρια για κάθε μετοχή της Orient Overseas International, θα έχει στόλο άνω των 400 πλοίων.
«Η Cosco με την εξαγορά αυτή της Orient Overseas International αναμένει να ενισχύσει την κερδοφορία της και να επιτύχει μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κινεζικού κολοσσού.  
Η Orient Overseas International ιδρύθηκε το 1969 από τον μεγιστάνα του Χονγκ Κονγκ Tung Chao-yung.
Οι δύο εταιρείες τον Ιανουάριο 2017 απέρριψαν τις φήμες για μία πιθανή συγχώνευση αλλά η Orient Overseas International εξακολουθούσε να παραμένει στόχος προσφοράς εξαιτίας της μακράς κερδοφορίας της.  
Και οι δύο εταιρείες αποτελούν μέρος της εταιρικής σχέσης «Ocean Alliance», η οποία περιλαμβάνει επίσης την CMA CGM και την Evergreen Marine Corp η  οποία σχηματίστηκε το 2016 προκειμένου να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Maersk Line.
Στόχος των δύο εταιρειών με την επίτευξη της τελικής συμφωνίας είναι να αναδείξουν το Χονγκ Κονγκ ως παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης