Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure (ΕΚΤ): Η μείωση του ελλείμματος της Γαλλίας το 2017 θα συνδράμει στον προϋπολογισμό της Ευρωζώνης

Coeure (ΕΚΤ): Η μείωση του ελλείμματος της Γαλλίας το 2017 θα συνδράμει στον προϋπολογισμό της Ευρωζώνης
H γαλλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μειώσει το έλλειμμα στο 3% εντός του 2017, παρά τη σημαντική αύξηση των δαπανών από την προηγούμενη κυβέρνηση
Η δέσμευση της γαλλικής κυβέρνησης να ευθυγραμμίσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα με το ανώτατο όριο του 3% της ΕΕ, αποτελεί μία θετική εξέλιξη όχι μόνο για την ίδια τη Γαλλία αλλά και για την υπόθεση του κοινού προϋπολογισμού της Ευρωζώνης συνολικά τόνισε ο εκτελεστικός διοικητής της ΕΚΤ Benoit Coeure.
Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μειώσει το έλλειμμα στο 3% εντός του 2017, παρά τη σημαντική αύξηση των δαπανών από την προηγούμενη κυβέρνηση του Francois Hollande.
«Ένας από τους περιορισμούς που αντιμετωπίζει η γαλλική κυβέρνηση είναι να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τον προϋπολογισμό και ιδιαίτερα για το 3%.
Αυτό είναι κάτι που χαιρετίζουμε εν μέρει λόγω των συνεπειών, που θα έχει για την υπόλοιπη Ευρώπη», σημείωσε ο Coeure, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στη Γαλλία.
Ο σεβασμός των κανόνων από τη Γαλλία θα βοηθούσε τις συζητήσεις, που η κυβέρνηση ελπίζει να δρομολογήσει σύντομα σχετικά με τα κοινά μέτρα του προϋπολογισμού στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε ο εκτελεστικός διοικητής της ΕΚΤ.
«Δεν μπορείτε να πείτε στους άλλους τι να κάνουν, εάν εσείς δεν σέβεστε τους κανόνες», τόνισε ο Coeure.
Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire  υποστήριξε, πως το Παρίσι θα μπορούσε να μειώσει τις δαπάνες και τους φόρους ταυτόχρονα.
«Επειδή η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ είναι ευνοϊκή, πρέπει να ξεκινήσουμε χωρίς καθυστέρηση τον μετασχηματισμό της οικονομίας μας», ανέφερε ο Le Maire.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης