Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις στις μετοχές Daimler, Volkswagen εν μέσω έρευνας για καρτέλ στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Ισχυρές πιέσεις στις μετοχές Daimler, Volkswagen εν μέσω έρευνας για καρτέλ στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες
Η μετοχή της Volkswagen σημείωνε πτώση κατά 3,3%, με τις βασικές ανταγωνίστριες της να υποχωρούν κατά 2,9% και 2,5% αντίστοιχα
Ισχυρές πιέσεις δέχονται σήμερα οι μετοχές των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών εν μέσω αβεβαιότητας, στον απόηχο της ανακοίνωσης ότι οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Αρχές ερευνούν τις καταγγελίες για τη σύσταση καρτέλ από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Η μετοχή της Volkswagen σημείωνε πτώση κατά 3,3%, με τις βασικές ανταγωνίστριες της να υποχωρούν κατά 2,9% και 2,5% αντίστοιχα, σημειώνοντας υποαπόδοση έναντι του δείκτη των blue-chip DAX, που σημείωνε απώλειες  κατά 0,4%, και παρασύροντας πτωτικά τον δείκτη Stoxx 600, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει δεχθεί πλήγμα από πρόστιμα δισ.  ευρώ και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού τα τελευταία χρόνια λόγω των καρτέλ που αφορούν διάφορα εξαρτήματα για αυτοκίνητα, όπως τα φώτα και τα συστήματα ψύξης κινητήρων.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι αρμόδιες Αρχές της ΕΕ για το μονοπώλιο είχαν λάβει μια πληροφορία για άλλο πιθανό καρτέλ.
Tην Παρασκευή, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ανέφερε ότι η VW, οι μονάδες της εταιρίας Audi και Porsche και η BMW ίσως είχαν συνεννοηθεί για να καθορίσουν τις τιμές των συστημάτων που διαχειρίζονται τις εκπομπές ρύπων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης