Τελευταία Νέα
Διεθνή

Greenspan: Η φούσκα των ομολόγων είναι έτοιμη να σκάσει λόγω των ασυνήθιστα χαμηλών επιτοκίων

Greenspan: Η φούσκα των ομολόγων είναι έτοιμη να σκάσει λόγω των ασυνήθιστα χαμηλών επιτοκίων
O πρώην επικεφαλής της Fed προειδοποίησε ότι το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα, ενώ θα υπάρξουν πολλές συνέπειες μόλις τελειώσει
Αυστηρή προειδοποίηση για την αγορά των ομολόγων, που βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης που θα απειλήσει επίσης τις τιμές των μετοχών στέλνει ο πρώην επικεφαλής της Fed, Alan Greenspan.
Σε συνέντευξη του με το CNBC, δήλωσε ότι η παρατεταμένη περίοδος χαμηλών επιτοκίων φτάνει προς το τέλος της και μαζί με αυτή, η bull αγορά σταθερού εισοδήματος που έχει διαρκέσει περισσότερο από τρεις δεκαετίες.
«Το σημερινό επίπεδο των επιτοκίων είναι ασυνήθιστα χαμηλό και υπάρχει μόνο μια κατεύθυνση στην οποία μπορούν να πάνε και όταν αρχίσουν θα είναι αρκετά γρήγορα» είπε ο Greenspan.
Πάντως, ο πρώην επικεφαλής της Fed δεν άσκησε κριτική στις πολιτικές της σημερινής διοίκησης της Τράπεζας, αλλά προειδοποίησε ότι το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα και θα έχει πολλές συνέπειες μόλις τελειώσει.
«Δεν έχω κάποιο χρονοδιάγραμμα γι' αυτό» είπε και πρόσθεσε «έχω ένα γράφημα που πάει πίσω στη δεκαετία του 1800 και μπορώ να σας πω ότι αυτή η συγκεκριμένη περίοδος ξεχωρίζει.
Αλλά δεν έχει κάποιος τρόπο για να μάθεις εκ των προτέρων πότε θα αρχίσει η κατάρρευση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης