Τελευταία Νέα
Διεθνή

Repsol και Statoil αποσύρουν όλους τους ξένους εργαζομένους τους από τη Βενεζουέλα

Repsol και Statoil αποσύρουν όλους τους ξένους εργαζομένους τους από τη Βενεζουέλα
Η μεταφορά των εργαζομένων από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις είχε πραγματοποιηθεί πριν το δημοψήφισμα της 30ης Ιουλίου 2017
Δύο εκ των μεγαλύτερων πετρελαϊκών εταιρειών του κόσμου, Repsol και Statoil, απέσυραν από τη Βενεζουέλα τους ξένους (μη Βενεζουελάνους) εργαζομένους τους, τη στιγμή που η χώρα της Λατινικής Αμερικής βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο χάος.
Όπως γνωστοποίησε το Bloomberg, η μεταφορά των εργαζομένων από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις είχε πραγματοποιηθεί πριν το δημοψήφισμα της 30ης Ιουλίου 2017.
Μάλιστα, όπως είπαν στο Bloomberg πηγές που γνωρίζουν το θέμα, παρόμοια κίνηση ίσως εξετάζει και η Eni.
Ως αποτέλεσμα, αναμένεται να καταγραφεί μείωση στην ημερήσια παραγωγή πετρελαίου των δύο εταιρειών, στη Βενεζουέλα.
Να σημειωθεί ότι η Repsol παράγει το 10% του συνόλου στη Βενεζουέλα, ενώ συμμετέχει με την Eni στο «Perla project» της Λατινικής Αμερικής.
Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι έκρυθμη, με τον Πρόεδρο Nicolas Maduro να καταγγέλλει σήμερα ότι ο στρατός απώθησε μια «τρομοκρατική επίθεση» εναντίον στρατιωτικής βάσης που πραγματοποιήθηκε από «μισθοφόρους».
Η επίθεση αυτή, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο από τους δράστες, ενισχύει τους φόβους για νέες βιαιότητες στη Βενεζουέλα.
Η χώρα βρίσκεται σε βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση, ενώ οι σχέσεις της με τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα με τις Η.Π.Α. καθίστανται όλο και πιο τεταμένες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης