Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schulz: Εκτός πραγματικότητας η Merkel - Μπορώ να κερδίσω στις γερμανικές εκλογές (24/9)

Schulz: Εκτός πραγματικότητας η Merkel - Μπορώ να κερδίσω στις γερμανικές εκλογές (24/9)
Kατηγόρησε τη Merkel, ότι προσπάθησε να επιβάλει τους δικούς της κανόνες στη μοναδική τηλεμαχία που θα έχουν, την επόμενη Κυριακή (3/9)
Ανέβασε τους τόνους ο ηγέτης του SPD Martin Schulz, 28 μέρες πριν από τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές (24/9).
Ο  υποψήφιος για την καγκελαρία σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση ARD τόνισε ότι, η καγκελάριος Angela Merkel είναι εκτός πραγματικότητας.
Την κατηγόρησε, ότι προσπάθησε να επιβάλει τους δικούς της κανόνες στη μοναδική τηλεμαχία που θα έχουν, την επόμενη Κυριακή (3/9) και πως κάνει κατάχρηση της θέσης της για να πραγματοποιεί προεκλογικές περιοδείες.
«Για πολλά θέματα, οι άνθρωποι έχουν την αίσθηση ότι η Merkel είναι εκτός πραγματικότητας σχολίασε.
Σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία δημοσκόπηση Deutschlandtrend για το ARD, οι Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) συγκεντρώνουν ποσοστό 38% έναντι 22% για το SPD.
Όμως ο Schulz δήλωσε πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές, βασιζόμενος σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα από το περιοδικό Der Spiegel και έδειχνε ότι το 46% των ψηφοφόρων παραμένουν ακόμη αναποφάσιστοι.
«Θέλω να προσεγγίσω αυτούς τους αναποφάσιστους. Και αν τα καταφέρω, μπορώ να κερδίσω τις εκλογές» της 24ης Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε.
Ο Schulz επέκρινε επίσης τη Merkel που, σύμφωνα με το τελευταίο τεύχος του Spiegel, χρησιμοποιεί ελικόπτερα του στρατού και της αστυνομίας για να μετακινείται στην προεκλογική εκστρατεία της.
«Χρησιμοποιεί κρατικά μέσα για να μεταβαίνει σε συγκεντρώσεις με ελάχιστα έξοδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο Schulz  επανέλαβε επίσης ότι δεν τον ενδιαφέρει ο σχηματισμός ενός νέου «μεγάλου συνασπισμού» (CDU –SPD)  όπως αυτός που κυβερνά τη Γερμανία την τελευταία τετραετία.

www.bankingnews,gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης