Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ευρωαγορές λόγω Brexit - Υψηλά 2,5 ετών για το ευρώ μετά το Jackson Hole

Πιέσεις στις ευρωαγορές λόγω Brexit - Υψηλά 2,5 ετών για το ευρώ μετά το Jackson Hole
Το ευρώ ενισχύεται στα 1,1934 δολ. στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 2,5 ετών
Πιέσεις δέχονται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν όψει του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων για το Brexit, την ώρα που το ευρώ ενισχύεται σε υψηλά 2,5 ετών έναντι του δολαρίου, στον απόηχο των δηλώσεων των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει πτώση 0,68% στις 12.084 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,73% στις 5.067 μονάδες.
Κλειστή λόγω αργίας θα παραμείνει σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου.
Στις 371,95 μονάδες διαπραγματεύεται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 με πτώση 0,56%.
Το ευρώ ενισχύεται στα 1,1934 δολ. στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 2,5 ετών.
Οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από τις ομιλίες των κεντρικών τραπεζιτών των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης στο Jackson Hole.
Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) προσέφερε ελάχιστες ενδείξεις σχετικά με το πότε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια νέα αύξηση των επιτοκίων, αποφεύγοντας - όπως αναμενόταν - να αναφερθεί στη νομισματική πολιτική.
Την ίδια στιγμή, ούτε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ, ECB), Mario Draghi, προσέφερε ενδείξεις σχετικά με το μέλλον του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).
To μόνο που είπε ο κεντρικός τραπεζίτης, σε σχόλια μετά την ομιλία του, ήταν ότι η εμπειρία έχει δείξει ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ ήταν «ιδιαίτερα επιτυχημένο» και ένας σημαντικός βαθμός διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής κρίνεται ακόμη κατάλληλος, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο πληθωρισμός θα πλησιάσει τον στόχο της κεντρικής τράπεζας.
Ο Draghi υπογράμμισε ότι στις ΗΠΑ η ανάκαμψη είναι εμφανής εδώ και χρόνια, ενώ στην Ευρώπη και την Ιαπωνία είναι σε πρώιμο στάδιο, ενώ επεσήμανε ότι η παγκόσμια ανάκαμψη παραμένει δυναμική, «στέλνοντας» το ευρώ ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης