Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα και ισχυρό ευρώ «βύθισαν» τις ευρωαγορές - Απώλειες 1,5% για τον DAX

Βόρεια Κορέα και ισχυρό ευρώ «βύθισαν» τις ευρωαγορές - Απώλειες 1,5% για τον DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 1,06%, στις 368,42 μονάδες - το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου 2017 
Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν σήμερα (29/8/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος πέρασε πάνω από την Ιαπωνία, ενέτεινε τη γεωπολιτική ανησυχία και κλιμάκωσε περαιτέρω την ένταση μεταξύ Πιονγκγιάνγκ και Ουάσιγκτον, ενώ πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές άσκησε και το ισχυρό ευρώ.
Την ίδια ώρα οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, με αποτέλεσμα να ενισχύονται το ελβετικό φράγκο και το ιαπωνικό γιεν, ενώ ο χρυσός ανήλθε σε υψηλά 11 μηνών.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 1,06%, στις 368,42 μονάδες - το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου 2017 - με σχεδόν όλους τους κλάδους να τερματίζουν σε αρνητικό έδαφος.
Ο δείκτης υποχώρησε έως και 1,7%, στο χαμηλότερο επίπεδο έξι μηνών.
Επιπρόσθετα, οι 11 από τους 18 κλάδους κατέγραψαν απώλειες τουλάχιστον 1%.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX έκλεισε με απώλειες 1,46%, στις 11.945,88 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,87%, στις 7,337.43 μονάδες, ενώ στο Παρίσι, ο CAC 40 έκλεισε κατά 0,94% χαμηλότερα, στις 5.031,92 μονάδες.



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε πως όλες οι επιλογές - προφανώς ακόμα και αυτής της στρατιωτικής δράσης - είναι στο τραπέζι προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή που συνιστά η Βόρεια Κορέα.
«Ο κόσμος έλαβε το τελευταίο μήνυμα της Βόρειας Κορέας με ηχηρό και ξεκάθαρο τρόπο.
Το καθεστώς έστειλε μήνυμα περιφρόνησης για τους γείτονες του, για όλα τα κράτη – μέλη των Ηνωμένων Εθνών αλλά και για τα ελάχιστα standard μιας αποδεκτής διεθνώς συμπεριφοράς», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.
Η εκτόξευση πυραύλου, θεωρείται παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Ιαπωνίας η οποία την χαρακτήρισε ως πρωτοφανή απειλή.
Ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας διένυσε 2.700 χιλιόμετρα με μέγιστο υψόμετρο 550 χιλιόμετρα.
Την ίδια στιγμή, τις ευρωπαϊκές μετοχές επηρέασε αρνητικά και η «εκτόξευση» του ευρώ σε επίπεδα άνω του 1,20 δολ., για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2015.
Το ευρώ έχει αυξηθεί κατά 10% σε σχέση με το δολάριο μέχρι στιγμής φέτος, καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης ανακάμπτει.
Επιπλέον, σύμφωνα με τους αναλυτές της HSBC, η αποτυχία των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων και η εκλογή του Emmanuel Macron στην προεδρία της Γαλλίας, έχουν αποκλιμακώσει το πολιτικό ρίσκο στην Ευρωζώνη.
Περί τις 19:00, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,2020 δολ.






www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης